torsdag 4 oktober 2012

Att vara pappa

I dag har jag för första gången på mycket länge tillbringat eftermiddagen och kvällen med min yngsta dotter. Vi har lekt med lego, varit på restaurang och tittat på tv tillsammans.

Även om jag älskar min fru mest av allt i hela världen, är det faktiskt skönt när hon jobbar dygn, så att jag får vara pappa alldeles ensam och på mitt eget sätt. Inte för att min fru försöker påverka mitt sätt att vara pappa på, men ändå är det så att vår dotter väljer henne före mig när vi båda är hemma samtidigt. När jag är ensam med min yngsta dotter, så har hon inget val men hon finner sig i det och gör det absolut bästa av situationen.

Jag ser fram emot många ensamma kvällar och nätter med min yngsta dotter, nu när min fru gått tillbaka till sitt ordinarie arbete, som innebär att hon tjänstgör ett drygt dygn åt gången.

Jag önskar att alla pappor fick otvungen tid tillsammans med sina barn. Tid som de tillsammans med sina barn fyller med det innehåll som de kommer överens om.

4 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte5 oktober 2012 08:40

  Ja, det är en viktig poäng, att under en tid har odelat uppmärksamhet på och samvaro med ett barn (gäller även i vuxen ålder!), då kommer samtalen in på ämnen som annars ej berörs, t ex.
  Jag har släktningar som har gjort som tradition att resa bort i världen en vecka med de barnbarnet som fyller 10, de har varit en hel drös genom åren och lämnat oåtplånliga minnen hos dem och barnbarnen.

  SvaraRadera
 2. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  När mina stora barn var små, då hade vi särskilda pappa-barn dagar. De fick själv välja vad vi skulle göra. Min son ville nästan alltid gå till badhuset och sedan åka hem och äta tomatsoppa, medan min dotter oftast ville gå på bio och sedan gå på McDonalds.

  Vi försöker att ha särskilda dagar ännu, men just i tonåren är ju kompisar och fritidsaktiviteter viktigare. Varje stund när jag är själv med ett av mina barn är oerhört viktigt. Det kan vara ett par timmar i soffan eller någon timme i bilen. Precis som du skriver så hamnar samtalen oftast där de aldrig brukar vara.

  Kul idé att åka i väg med barnbarnen. Jag brukade göra så med mina syskonbarn när de var yngre.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Jag har löst alla melodikryss sedan Eldeman
  började och har också faktiskt vunnit alla
  prylar från presentkort,paraplyer, klocka
  m.m. men detta var för min del det lättaste
  krysset under alla dessa år.
  Hälsningar Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martin.

   Själv har jag aldrig vunnit någon gång, men det viktigaste för mig är att jag kopplar av och har roligt under sändningen.

   Hälsningar Krister

   Radera