lördag 17 augusti 2013

Melodikrysset vecka 33 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Så har det gått ytterligare en arbetsvecka efter semestern. Denna vecka har jag haft begravningssamtal, begravningsgudstjänst, skrivet vigseltal till dagens två vigselgudstjänster, planerat höstens aktiviteter, skrivet om vår plan för systematiskt arbetsmiljöarbete, haft personalutskott och ärendeuttag, tränat golf och spelat Pergis-finalen (PERsonalGolf Inom Svenska kyrkan). Som stiftskapten för Stockholm stift är jag väldigt nöjd med att laget kom på sjunde plats av 13 och att vi vann stiftkaptenstävlingen.

Morgonen har jag tagit det lugnt och vilat benen efter veckans alla promenader och två golfrundor. Jag har också passat på att umgås med min yngsta dotter.

Vädret i Stockholm är mulet och grått. Termometern visar dock 18 grader. Jag hoppas och ber för, att det ska vara uppehåll under eftermiddagen då dagens vigselgudstjänster firas utomhus.

I dag har vi tillsammans kommit fram till följande förslag på svar till Eldemans frågor:

L 2 och V 7: I dag börjar melodikrysset med; "Roy och Roger har en mack ihop". Det är Lill Lindfors som sjunger och tv-serien heter; "Macken".

V 5: Vi fick höra Evert Taubes; "Änglamark" på engelska.

L 4: Vi fick höra; "We are the world", med bl a Mikael Jackson, Lionel Richie, Tina Turner och Bruce Springsteen. Sången gjordes till för att samla in pengar till Afrika. Jag tror att sloganen var; "USA for Africa".

V 1: Artisten som sjunger; "Innan jag kände dig", är Melissa Horn.

L 1: Filip Jers spelade munspel. Kul att man kan bli världsmästare på det. Jag köpte ett munspel för många år sedan för att jag skulle lära mig spela psalmer. Jag lärde mig endast ett par strofer på "Stilla natt", det var allt. "It´s only a papermoon", var tydligen titeln på stycket.

V 9: Sången är hämtad från den roliga tv-serien; "Albert och Herbert", med Thomas von Brömssen och Sten-Åke Cederhök i huvudrollerna. Musiken användes också som signaturmelodi fast då utan text.

L 3: Melodin som blivit en tradition i melodikrysset är Bamse och "Dunderhonung". I originalet heter den; "Sommartider" och sjöngs då av Halmstadgruppen; "Gyllene tider". Flera av gruppens medlemmar gjorde lumpen på I 16, då jag tjänstgjorde där.

V 11: "Som en sommarvind", sjöngs av Åsa Jinder. En inte helt ovanlig sång på vigsel- och dopgudstjänster.

L 10: Jag känner igen sången men kan inte placera den genom mitt minne. "My favorit sins" måste ha sjungits av Larry Hagman som spelade JR i Dallas.

L 6: Sången heter; "Hallå du gamle indian", men jag uppfattade aldrig frågan. Den handlar om en indian.

V 10: Att skådespelaren "sjunger" och talar på franska var inte svårt att höra. Jag har ingen aning om vilken titel sången har. Men visst måste det vara Jean Gabin som framför sången?

V 8: Vi går i mål med skönsång från Royal Albert Carnegie Hall. Liza Minelli sjöng; "Cabaret" med text av Fred Ebb. Musiken är komponerad av John Kander.

Då var dagens melodikryss klart. Det var ett omväxlande och roligt kryss i dag. I dag har jag endast behövt googla ett par gånger för att kontrollera stavning.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en trevlig helg. Nu ska jag göra mig klar för en vigselgudstjänst på Djurgården och därefter en på Reimersholme. Måtte det bli uppehållsväder.

63 kommentarer:

 1. Just nu regnar det i Kåge, Västerbotten och det är något som verkligen behövs. Allt är kruttorrt. Temperaturen var ca 16 när jag steg upp och det är ju ganska bra. Nu kör vi, som man säger på Skansen./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M.

   Jag lyckades parera alla regnskurar under gårdagen. Det regnade när jag körde bil och var uppehåll då vi firade vigselgudstjänsterna.

   Radera
 2. God förmiddag. Idag är jag hemma i Ösmo och här regnar det. Har suttit i uterummet och ätit frukost och lyssnat på regnet, när det kom ned på plasttaket. Det låter nästan som i en husvagn eller husbil. I morgon hoppas jag det blir uppehåll eftersom vi skall gå och lyssna på Filharmonikerna i det gröna vid Sjöhistoriska museet. // Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carin.

   Det var ovanligt att du är hemma under melodikrysset :-).

   Det är mysigt med regn om man är inomhus eller har bra regnkläder. Det ser ut som om det blir uppehåll i dag (söndag morgon 05:46).

   Radera
 3. God morgon, på lördagar är morgonen mycket lång. I Karlskrona/Lyckeby skymmer molnen solen men det är varm och skönt. Kaffet står bredvid på bordet. Nu får vi se vad Elderman totat ihop. Lycka till alla kryssväner.
  Lasse i Lyckeby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Lasse. Lördagsmorgnarna är veckans längsta morgon. Alla andra dagar är man i gång med något tidigare, men på lördagen är det "lugnt" tills kl. 11.00.

   Gårdagens kryss var inte bland de svårare men det var omväxlande och roligt.

   Radera
 4. L2 Lill, V7 Macken. Med vänlig hälsning Magnus

  SvaraRadera
 5. L2 och V7 LILL Lindfors och MACKEN

  SvaraRadera
 6. V5 Änglamark./M

  SvaraRadera
 7. V5 Änglamark. Med vänlig hälsning Magnus

  SvaraRadera
 8. L4 Afrika Med vänlig hälsning Magnus

  SvaraRadera
 9. V1 MELISSA Horn?

  SvaraRadera
 10. V1 Melissa. Med vänlig hälsning Magnus

  SvaraRadera
 11. V1 Mungiga. /Magnus

  SvaraRadera
 12. V1 är MUNSPEL och inget annat, fel av mig. Magnus

  SvaraRadera
 13. L1 Detta måste vara munspel./M

  SvaraRadera
 14. v9 Albert. /Magnus

  SvaraRadera
 15. V9 ALBERT och Herbert

  SvaraRadera
 16. V9 ALBERT och Herbert./M

  SvaraRadera
 17. L3 Sommartider /Magnus

  SvaraRadera
 18. Hej jag läste ditt inlägg om världens roligaste jobb som du har, men det jag blir mest förundran för är all kaffe ni blir bjudna på ni alla präster måste ha plåtmage. Med vänlig hälsning Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kirk.

   Det underlättar definitivt att ha en tålig mage, men jag känner många präster som inte dricker kaffe annat än i undantagsfall. Det är som om det förväntas att man ska göra det i vissa sammanhang. En normal dag dricker jag mellan 5 och 10 koppar, men när jag är ledig blir det betydligt mindre.

   Då är det värre med smörgåstårta, tårta och kakor det bjuds det på i parti och minut. Dessbättre är jag inte så förtjust i sötsaker så jag har inte svårt att tacka nej.

   Radera
 19. V 11 Åsa JINDER

  SvaraRadera
 20. v.11 Jinder (fd ordförande i MFF support Stockholm). /Magnus

  SvaraRadera
 21. L3: Sommartider. Igår köpte jag ett rose'vin som heter sommartider, och som Per Gessle lanserar. Jag har inte smakat det ännu, så jag kan inte säga om jag tycker om det. // Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit populärt att lansera egna viner har jag förstått. Tydligen är det många "kändisar" som gör det.

   Vin tillhör inte någon av mina favoritdrycker. Jag dricker det endast ett par gånger om året då det inte serveras något annat alternativ. Undantaget är mousserande vin, som jag tycker är gott.

   Men det finns säkert många läsare som skulle uppskatta att du återkommer med ett utlåtande då du provsmakat.

   Radera
 22. V11 Kan det vara Jinder?

  SvaraRadera
 23. Svar
  1. Alltså JR EWING om ni minns...

   Radera
 24. L6 Indian. Magnus

  SvaraRadera
 25. L6: Indian //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 26. V10: jag tror det är JEAN Gabin. //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 27. Han hette väl: Jean GABIN?
  Skånetösen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Skånetösen!

   Jag tror också att han efternamn stavas G A B I N.

   Radera
 28. V8: EBB. Tack för idag, vi ses nästa lördag hoppas jag. Då skall vi träffa några av min mans kusiner och äta lunch. På kvällen skall vi på invigningen av Tele2 Arena och då lyssna på Robyn, Lars Winnerbäck och Kent. Det ser jag fram emot. Trevlig Helg! // Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Carin.

   Det gläder mig att läsa hur aktiv du och din man är. Hoppas att ni får trevligt.

   Trevlig helg!

   Radera
 29. Hej kryssare. Denna morgon har barnbarnet krävt morfars uppmärksamhet, med rätta, varför jag inte hunnit med hjälpa till med mina lösningar. Men det är ju så många som hjälper till. Här kommer mina svar till kryss 33.
  L2 Lill
  V7 Macken
  V5 Änglamark
  L4 Afrika
  V1 Melissa
  L1 Munspel
  V9 Albert
  L3 Sommartider
  V11 Jinder
  L10 JR
  L6 Indian
  V19 Jean
  V8 Ebb
  Ha en fortsatt bra Lördag/Lasse i Lyckeby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Lasse och tack för "facit" i kortform.

   Jag hoppas att du hade en bra lördag i Lyckeby tillsammans med barnbarnet.

   Trevlig söndag!

   Radera
 30. Grattis till vinsten i kaptenskampen och tack för dagens support!
  Organissan i götet

  SvaraRadera
 31. Ja då var det slut för denna gång. Min dator har skött sig ganska bra, enda konstiga var att det helt plötsligt öppnade ett nytt fönster med Kyrkoherdens tankar. Men jag fick klicka mellan de båda fönstren. Är inte så tekniskt lagd så att jag förstår det hela. Ha en fortsatt trevlig helg önskar vi i Kåge./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma M.

   Jag är inte heller särskilt teknisk så jag kan inte förklara vad som kan ha hänt, men kanske började min blogg att sända sig själv i någon form av stereo?

   Radera
 32. tack du med världens roligaste jobb,man blir faktiskt avundsjuk när man läser om vad du gör på en vecka, själv har man precis fått klarhet om att det blir omplacering på kontoret efter 25 år bakom ratten i lastbilen.
  Måste åka ut nån Söndag när du har gudstjänst för har du roligt på ditt jobb så måste dina gudstjänster vara helt underbara.
  Lycka till idag med vigselgudtjänsterna och att det inte blir regn skulle vara lustigt att se en präst som genomför en vigsel i regnkappa och gummistövlarm trevlig dag på dig Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Kirk.

   Jag tycker att jag har världens roligaste jobb. Det är omväxlande, jag får fira gudstjänster och möta människor, jag får vara med och påverka, jag har glädjen att följa människor och ser hur de växer och jag får använda mina kreativa sidor. Visst finns det innehåll i tjänsten som jag uppskattar mindre men de positiva sidorna överväger. Jag kan till och med njuta av administrativt arbete och möte.

   Jag vet inte om de gudstjänster jag leder är särskilt underbara. Jag strävar efter att de ska vara trovärdiga, på riktigt och på allvar samt innehålla den "helighet" som finns i vår vardag.

   Kanske det kommer något gott ur din kontorstjänst? Du slipper kanske att "slita" ut kroppen något mer?

   Jag klarade mig från både gummistövlar, regnjacka och paraply. Under båda gudstjänsterna var det uppehåll. Mellan dem kom det lite regn men då satt jag i bilen.

   Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg.

   Radera