måndag 12 augusti 2013

Världens bästa jobb!

I helgen blev jag påmind om att jag har världens bästa jobb. Jo, jag kallar det ett jobb eftersom jag får betalt för att göra det. Mina barn tycker ibland att jag jobbar alldeles för mycket, då brukar jag fråga dem; "Tror ni att Zlatan är ledsen för att han får spela fotboll?"

Att vara präst är att få göra det som hela ens hjärta brinner av. Det är att vara amatör på heltid och dessutom få lön för det. Jag vill absolut inte kalla präster för "proffs" även om vi ska vara professionella i utförandet av vårt jobb. Ordet amatör har samma rot som "amour" - kärlek. Det betyder att vi utför vårt arbete av kärlek till Gud och människor.

Det gör också att prästens jobb är ett kall, precis som alla andra jobb som utförs av god vilja och med ett brinnande hjärta. Drivkrafterna bakom prästjobbet kallar vi "inre kall" och bekräftelsen i att prästen innehar en tjänst kallar vi "yttre kall".

I lördags sammanföll mitt inre och yttre kall, då jag vigde tre brudpar. Först vigde jag J och H i Järfälla kyrka, därefter E och K på en äng vid Säbysjön och slutligen T och C i deras trädgård i södra Stockholm. Vilken ynnest att få viga nervösa och lyckliga brudpar som strålar av kärlek. Vilken glädje att få vara med på deras stora dag. När man dessutom känner och märker att det är viktigt, betydelsefullt och på allvar för dem.

Jag kan inte annat än att tacka Gud och människor för att jag får ha ett så meningsfullt, roligt och viktigt jobb och uppdrag. Det är fantastiskt att varje dag få syssla med det som är mest angeläget i mitt liv.

4 kommentarer:

  1. Snygg och verklighetsanknyten koppling mellan fotboll och kärlek! Team, lag,grupp och tresamhet: äkta skapande med Gud! Tack! / Magnus Olsson

    SvaraRadera
  2. Vad vackert skrivet!/Eva

    SvaraRadera