lördag 28 september 2013

Melodikrysset vecka 39 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Denna lördag sänds melodikrysset direkt från "Bokmässan" i Göteborg. Som vanligt då Eldeman sänder inför publik räknar jag med att dagens melodikryss blir enklare än det varit de senaste veckorna.

Efter en kort men intensiv vecka, med teambuilding för alla anställda och två dagars ledigt sitter jag hemma vid matsalsbordet med datorn och kaffekoppen framför mig. I går vinterställde vi husvagnen, vilket gjordes med ett visst vemod. Dock försvann den känslan under morgonen då jag tog en promenad i Stockholms södra förorter. Det är växlande molnighet, ömsom med klarblå himmel och strålande sol, och ömsom med tunga grå moln. Luften är hög och frisk och temperaturen är just nu 6 grader.

Tillsammans har vi i dag, kommit fram till följande förslag på lösning:

L 4: Eldeman börjar dagens kryss med Helen Sjöholm som sjöng; "Tobakshandlarvisa".

V 4: Jag tycker att det låter som; "Here comes the sun", men var det verkligen den? Jag skriver i alla fall sol på V 4.

L 2 och L 5: Det var; "Miss Li" (Linda Carlsson) som sjöng; "Oh boy".

V 6: Lennart Palm spelade; "Känn ingen sorg för mig Göteborg" på sin partyorgel. Originalet skrevs och framfördes av Håkan Hellström.

L 3: Jag är ganska säker på att sången och musiken är hämtad från Puccinis opera; "La Boheme". Är det någon som kan titeln på stycket?

V 8: Visst var det; "Brevet från Kolonien"? Är det inte så att någon har en pennkniv i sin mage? I kommentarerna ser jag att det var i kompisen Tages mage som kniven befann sig.

V 3 och V 10: "It´s a heartache" sjöngs av Bonnie Tyler. Hon var en av mina favoritartister under tiden jag gjorde värnplikten på I 16 i Halmstad.

V 11: Musiken kommer från tv-programmet: "Skavlan".

L 7: Personerna i sången; "Two sleepy people", är trötta. Det var Bob Hope och Shirley Ross som sjöng.

L 1: Signaturmelodin måste vara hämtad från; "Anslagstavlan".

L 9: Att det är Eros Ramazotti som sjunger, är jag hyfsat säker på, men jag vågar mig inte på att försöka skriva titeln på sången. Av Anna får jag i kommentarerna veta att titeln på sången som Eros sjöng är; "Dove c'e musica". Tack för hjälpen, Anna.

V 12: Vi går i mål med; "As times goes by".

Dagens melodikryss var betydligt svårare än vad jag hade räknat med. Jag vet inte titeln på sången som Eros Ramazotti sjöng. Av kommentarerna får jag veta att det var finalen ur akt 1 i "La Boheme".

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt trevlig hösthelg.

Nästa lördag kommer jag inte att kunna lösa melodikrysset då jag är i London med min äldsta dotter. Jag hoppas att vi ses om två veckor igen.

59 kommentarer:

  1. Godmorgon alla! Lycka till och en fortsatt fin höstig lördag :)

    SvaraRadera
  2. Idag regnar det inte!! Men det har varit störtregn nu i två dagar. Hoppas att det klarnar upp under dagen, kanske i morgon.Förra veckan hade jag inte tid med melodikrysset men nu tar jag nya tag tillsammans med alla vänner runt om i Sverige. /M i Kåge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Stockholmsområdet har vi haft regnskurar i ett par dagar, men mellan dem har det varit riktigt skönt höstväder. Hoppas att ni får en fin helg i Kåge.

      Radera
  3. Lodrät 2 och 3: Miss Li

    SvaraRadera
  4. känn ingensorg för mig göteborg

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Fickkniven hade hamnat i kompisen Tages mage!

      Radera
    2. Eller pennkniven skulle det visst vara...

      Radera
    3. Tack för hjälpen. Jag mindes inte i vems mage kniven hamnat. Dessbättre tolkar jag texten som om Tage svalt kniven.

      Radera
  6. Hälsning från Bokmässan, här är fullt i SR-montern // Carin från ÖSMO

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du får en fin dag och helg på Bokmässan och att du fick vara med och lösa krysset på plats.

      Radera
    2. Jag hade en bra stund med Melodikrysset och klarade alla frågor utan hjälp. Tyvärr vann jag inget i den lokala utlottningen. Vi var 590 personer, som löste krysset på plats.
      Det var otroligt mycket folk på mässan, så det var svårt att ta sig fram och titta/ lyssna på det som var intressant. Men jag är nöjd med dagen på Bokmässan i Göteborg. Kanske skall jag göra ett besök i morgon också. // Carin från Ösmo

      Radera
    3. Det låter som om du hade en trevlig dag på "Bokmässan". Jag har aldrig varit där men har många kollegor som åker dit varje år.

      Det skulle verkligen vara kul att få vara med vid en direktsändning av Melodikrysset, men jag tror inte att jag skulle klara av att lösa krysset utan tillgång till datorn. Det är ytterst sällan jag kan alla svaren utan hjälp eller stöd utifrån.

      Hoppas att du får en fin söndag på mässan eller annorstädes.//Krister

      Radera
  7. V 3 & 10 Bonnie Tyler

    SvaraRadera
  8. L1 Då måste det väl bli anslagstavlan här??/M

    SvaraRadera
  9. Lodr 9: EROS Ramazotti

    SvaraRadera
  10. L9 Eros Ramazzotti. Lärde mig det av en kompis till min son för länge sedan. Bra med ungdom som kan./M

    SvaraRadera
  11. Lodrätt 3 var första aktens final ur La Bohème!

    SvaraRadera
  12. V12 As time goes by./M

    SvaraRadera
  13. Ja då var det klart för idag. Är alltid lättare när det är direktsändning inför publik. Nu är det nog dags för lite mat i magen. Sedan kanske en tur till sonen som idag har hjälp av sin kusin med att flytta en sovstuga. Kusinen har traktor. Ha en trevlig helg alla runt om i landet./M i Kåge

    SvaraRadera
  14. Dove c'e musica på L9 med Eros Ramazzotti / Anna

    SvaraRadera