onsdag 16 september 2009

Morgonandakten på P1

Jag har under flera års tid lyssnat till morgonandakten klockan 05.45 i P 1. Det har varit med ytterst varierande behållning jag tagit del av olika religiösa företrädares teologi och tankar. Ibland är det spännande och lärorikt och ibland är det på gränsen till tomt och innehållslöst. Jag är medveten om att det är en svår konst att på 10 minuter tilltala alla människor.

Den här veckan är det muslimska morgonandakter. Det är med stor förväntan som jag sätter på radion under mina morgonpromenader. Veckans andakter tilltalar både min hjärna och mitt hjärta. Han som leder andakterna lyckas få min hjärna att arbeta på högvarv samtidigt som mitt hjärta och mina känslor väcks. Jag blir berörd och tilltalad av hans förmåga att göra en så väl avvägd andakt. Om en andakt bara tilltalar min hjärna blir den lätt "hård" och omänsklig och om den bara tilltalar mitt hjärta blir den nästan lite "kletig". Veckans andaktsledare lyckas verkligen med att beröra både och.

För mig har morgonandakter blivit ett bra sätt att starta dagen. Jag önskar att alla människor fick börja sin dag med en andakt. Det jag saknar med radions morgonandakt är gemenskap med andra och att få sjunga några psalmer eller sånger.

2 kommentarer:

  1. Oj, låter intressant men är lite väl tidigt för mig. Tror du att man kan lyssna via nätet efteråt? Ha en bra dag, Wi

    SvaraRadera
  2. Hej Wi.

    Det kan man säkert. Jag tror att det går i repris senare på kvällen, men då sover jag...

    Krister

    SvaraRadera