fredag 4 juni 2010

Fredagskväll

För många är fredagskvällen veckans höjdpunkt. Man har särskilda ritualer för att fira att arbetsveckan är slut. Fredagsmys har tagit över det gamla helgsmålet.

För mig är en vecka med personalutskott, ledningsgruppsmöte, avstämningssamtal med mina närmsta medarbetare, vigselsamtal, projektmöte, föreläsning på Södersjukhuset, enskilda samtal, andakt på RIA-hemmet, personalfest och ärendeuttag inför nästa Kyrkoråd, äntligen slut. Jag har faktiskt hunnit med en golfrunda också.

Nu sitter jag i norra Uppland i stugan och har påbörjat vår familjs fredagsmys. Vi har ätit tacos som är vår fredagsmat. Nu väntar "Så ska det låta", innan jag med största sannolikhet somnar i soffan. Jag hoppas att min fru väcker mig lagom tills det är dags att gå och lägga sig.

Trevlig helg.

2 kommentarer:

 1. Jag som arbetar lite oregelbundet har ingen direkt fredagskänsla. Jag kan ha tisdagsmys!
  Hur som helst; det är alltid en skön känsla dagen innan en ledig dag. Att veta att 'imorgon får jag sova ända tills jag vaknar'. Av mig själv - inte av väckarklockan!

  allt väl,
  A W

  SvaraRadera
 2. Hej AW och tack för din kommentar.

  Jag håller med dig. Fredagsmyset har jag ofta någon annan dag i veckan eftersom jag ofta jobbar på lördagar. Men den här helgen har jag varit ledig.

  Allt gott.

  Krister

  SvaraRadera