söndag 27 juni 2010

Teknikfientlighet

Jag har alltid sett mig själv som teknikfientlig. Så snart någon ny teknisk uppfinning har kommit fram så, har jag ifrågasatt nyttan av den. Många gånger har jag ansett att ny teknik har skapat behov som inte fanns från början.

Jag var en av de sista i min bekantskapskrets som köpte en mobiltelefon och jag var definitivt den som köpte dator sist av alla. Flera år efter att mina kompisar hade "värstinganläggningar" då köpte jag min första CD-spelare. Vi har bara haft DVD-spelare i något år. I mitt yrke är jag en av de som förespråkar att musik ska spelas live och inte på CD.

Efter dagens VM-matcher tror jag nästan att jag ändrat min inställning. Att jag alltid håller på det svagaste laget har inget med saken att göra. Efter att Englands 2-2 mål felaktigt inte räknats och efter att Argentinas första mål felaktigt inte blåsts av för offside undrar jag om det är så att Blatter är teknikfientlig.

Jag tycker att det är konstigt att en tävling som betyder så mycket och kostar ofantliga pengar inte använder all tillförlitlig teknik. I ishockey får domaren åka fram och titta på videoupptagningar av situationen. I tennis finns "Hawk-eye" som hjälper domaren att se om bollen var ute. Varför i hela fridens namn får inte domaren i fotboll ta hjälp av en tv-kamera?

Visst kan vi efterhand säga att det inte spelade någon roll eftersom Tyskland vann med 4-1 över England, men hur hade matchen utvecklats om det blivit 2-2? Hur hade matchen mellan Argentina och Mexiko blivit om inte Argentina fått det första målet?

Jag ska sluta upp med att vara teknikfientlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar