onsdag 18 maj 2011

Äntligen en församlingstidning

I går kväll kom jag hem vid 23.30, efter en lång arbetsdag som avslutades med ett Kyrkoråds sammanträde. Jag hade svårt att somna eftersom jag var "uppe i varv", vilket man blir när man möter engagerade och positiva kyrkorådsledamöter. I morse vaknade jag tidigare än vanligt, full av energi.

Vad är det då som gör mig så uppspelt?

Jo, igår kväll beslutade Kyrkorådet att vi ska starta en församlingstidning i samarbete med Verbum Förlag AB/Berling Press AB. Vår församlingstidning kommer att skickas ut tillsammans med, och som en bilaga till, Amos som är ett livsstilsmagasin på ca 28 sidor. Amos och församlingstidningen (ca 12 sidor) kommer att delas ut till alla 29 000 hushåll i Järfälla. Redan i höst kommer det första numret. Vi räknar med ytterligare ett nummer under 2011 och fem - sex nummer under 2012.

För mig är det ett oerhört spännande samarbete och projekt, som nu inleds. Vi blir först i Stockholm med detta koncept av församlingstidning, och jag är glad och stolt över att vi satsar på detta för alla Järfällabor. Genom denna lösning visar vi att vi är en del av Svenska kyrkan, samtidigt som vi erbjuder högkvalitativ läsning och en bra kommunikations- och informations- plattform till våra tillhöriga och andra intressenter.

Jag ser fram emot samarbetet med Amos och längtar redan efter vår första upplaga. Att jag kan berätta om det redan nu, beror på att beslutet blev omedelbart justerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar