lördag 7 maj 2011

Melodikrysset vecka 18 - 2011

God förmiddag alla melodikryssare!

Så var det helg igen och dags för lördagsrutinerna. Jag har hunnit läsa och svara på mejl, via nätet tittat på de tv-program jag missat under veckan, ätit frukost och förberett dagens dopgudstjänst.

Vädret i Stockholm är fantastiskt. Det är strålande solsken och en klarblå himmel även denna lördag. Temperaturen är redan uppe i dryga 10 grader. Jag har som vanligt förberett datorn med olika flikar för bloggen, melodikrysset och google. Självklart är även kaffet klart.

Så här ser mitt förslag till lösning ut i dag:

V 6: Namnet på den legendariska artisten som Eldeman börjar med är, Ray Charles. Här sjöng han den otroligt vackra; "I can´t stop loving you". Den har sjungits in av många andra stora artister, men jag tycker att denna version är den bästa.

L 9: Det man gör i; "When you are smiling", är att le. Här var det en något "hysterisk" instrumental version. Rätt svar ska alltså vara ler.

V 8: "Björk" är en av Island´s mest kända artister. Här sjöng hon; "Play dead".

L 10 och V 11: "Dancing Queen" i en vacker instrumental version. Det drottningen gör i sången är att dansa. ABBA, gjorde melodin känd och det var Björn och Benny som skrev text och musik.

L 1 och V 13: "Johnny Cash och Nina P", framfördes av Pernilla Andersson. Hon var även med i årets melodifestival, med; "Desperado". Det är bara någon dag sedan jag såg henne i något tv-program, vilket kan jag inte komma på.

L 12: Musiken var hämtad från filmen; "Bron över floden Kwai". Jag tycker bättre om när den visslas, än när den spelas på något instrument. Den handlar alltså om en bro.

L 14: Jag uppfattade aldrig frågan, men det som spelades var; "Nu ska vi vara snälla". Jag fyller i nu, i kryssrutan och hoppas att det är rätt.

L 2: Vi fick höra Roy och Roger ur; "Macken", med; "Det ska va gött å leva". Detta var en serie som jag med glädje följde då den gick på tv.

V 7 och V 1: Radiolegenden som det frågas efter, måste vara Bertil Perrolf. Jag minns honom mest från programmet; "Skivor till kaffet". Ett gemytligt program där han pratade med allt och alla. I dag sjöng han en av Evert Taubes många melodier; "Vals i Furusund".

L 3: Det var många instrumentala frågor i dag. Här fick vi lyssna till; "Oh Kristina", tror jag. Jag är inte helt säker, men jag nynnar åtminstone med i låten. Enligt mina snälla läsare får jag reda på att jag är helt fel ute. Den melodi vi fick höra var; "Börja om från början".

L 4: Den som sjöng; "Kajsas udde", var Fred Åkerström. Det var bara någon vecka sedan hans dotter Cajsa Stina var med. Kan hon ha fått sitt namn efter denna visa? Min yngsta dotter heter också Kajsa.

L 5: Vi går i mål med Emil Sigfridsson och; "Innan mörkret faller", från melodifestivalen 2004.

I dag var inte melodikrysset så svårt. Jag chansar egentligen bara på; "Oh Kristina". Är det någon som har ett annat förslag? Tack för hjälpen med att det var; "Börja om från början". Utan er hjälp hade jag haft fel lösning. Tusen tack för hjälpen!

Nu ska jag åka till Adolf Fredriks kyrka för att döpa en liten gosse. Det ska bli kul att träffa pappan, som jag tjänstgjorde tillsammans med i Afghanistan 2003.

16 kommentarer:

  1. Vädret i Tornedalen är mulet och ett tunt täcke av kritvit snö på backen!

    SvaraRadera
  2. Det har snöat lite lätt i Västerbotten också!

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Det märks att vi lever i ett avlångt land. I Skåne har golfsäsongen pågått i några veckor och i norr avslutas skidsäsongen.

    Hoppas att ni i alla fall njuter av er vackra natur där uppe.

    Hälsningar

    Krister

    SvaraRadera
  4. Kollegan Perrolf ?

    SvaraRadera
  5. i madrid är det en regnig förmiddag

    SvaraRadera
  6. L3, Börja OM från början

    SvaraRadera
  7. Lodrätt 3, Börja OM från början./m

    SvaraRadera
  8. "Börja OM från början" var det väl ändå?

    SvaraRadera
  9. L3 Sven-Ingvars "Börja OM från början"

    SvaraRadera
  10. I Madrid regnar det idag

    SvaraRadera
  11. Börja OM från början

    SvaraRadera
  12. L3. Börja om från början.

    SvaraRadera
  13. Det va börja om från början tror jag från norrland

    SvaraRadera
  14. L3 var det inte Börja om från början?

    SvaraRadera
  15. L3 är "OM" (börja om från början) :)

    SvaraRadera
  16. Hej alla melodikryssvänner!

    Tusen tack för hjälpen.

    Jag var från början säker på att det skulle bli; "Aj, aj, aj det bultar och det bankar", sedan lyckades jag sjunga; "Oh Kristina" till melodin.

    Det förvånar mig i och för sig inte att jag kan pressa in fel ord i en melodi. När jag hade en adventsgudstjänst för militären då sjöng jag; "Det är en ros utsprungen" på melodin till; "Bered en väg på Herran". När ingen sjöng med så frågade jag om de inte kunde psalmen och fick svaret; "Jo, men inte med den melodin".

    Tack för hjälpen!

    Trevlig helg.

    Krister

    SvaraRadera