lördag 4 juni 2011

Melodikrysset vecka 22 - 2011

God förmiddag alla melodikryssare!

Denna, första lördagen i juni, försöker jag lösa melodikrysset hemma i Rågsved. Det är ett strålande sommarväder, med solsken, en klarblå himmel och temperaturen är 22 grader.

I dag ser mitt förslag till lösning ut, som följer:

L 1: Redan i inledning känner jag igen den spanska duon; "Baccara" och deras; "Yes sir, I can boogie". Det var en av de mest populära sångerna i min ungdom. Det fanns inte ett disco, där den inte spelades.

V 9: Jag känner igen melodin, men kommer inte på vad den heter. Det står helt still. Den påminner om; "On the sunny side of the street". Om det är den, så skulle rätt svar kunna vara trottoar.

L 2: "Dagen är vaken", framfördes av CajsaStina Åkerström. Både hon och hennes pappa Fred har varit med flera gånger i krysset under året. Eldeman sa att titeln är; "Dagen är vacker", men jag tror faktiskt att han har fel. Enligt google heter den; "Dagen är vaken". Han ändrade sig vid snabbgenomgången.

V 14: Musiken är hämtad från den vackra operan; "Carmen". Det är för sällan Eldeman har med klassisk musik, enligt min mening. Stycket heter; "Toreador", om jag inte minns fel.

V 7 och L 11: Hårdgruppen som framförde; "Highway to hell ", heter AC/DC. Jag har faktiskt fått önskemål om att ha den som utgångsmusik vid ett bröllop, men det var nog mer ett skämt. I vilket fall, så spelades den inte i vigselgudstjänsten. Vad jag förstår så betyder ac/dc, växelström. Tack för hjälpen i kommentarerna, där begreppen förklaras ingående. Det betyder tydligen, både växelström och likström. Tack!

V 12: Vi fick lyssna till en vacker instrumental version av; "Du är den ende". Det var Lill Lindfors som gjorde den känd på svenska. Hennes utgåva är otroligt vacker.

L 13 och L 3: Jag har absolut ingen aning om vad det var som framfördes. Melodin som var totalt oigenkännlig, skulle kunna vara; "A kiss is just a kiss". I så fall efterfrågas det en kyss. Är det någon som vet vad melodin heter? Håkan Hellström har gjort en sång som heter; "Minnen i Aprilhimlen", i den sjunger han; "Ge mig en kyss innan du går...". Kan det ha varit den? Efter en stunds googlande har jag hittat ytterligare ett alternativ. Louis Armstrong har gjort en melodi som heter; "A kiss to build a dream on", var det den som Eldeman spelade?

V 8: Att det var Christina Aguielera, det hörde jag direkt. Men vad hette sången? Kan den heta; "Heart"? Av en läsare får jag hjälp med att titeln är; "Lift me up".

L 5: Visst var det; "Hundar, ungar och hembryggt äppelvin", som sjöngs på engelska. Den svenska versionen brukade framföras av Alf Robertson.

V 6: Vi fick lyssna till en märklig version av; "Växeln hallå". Janne Lucas Persson kom tvåa i svenska melodifestivalen 1980, med originalet. Det som begärs måste vara anknytningar.

L 4: Den som sjöng; "Även en blomma/Djupa andetag", var ingen mindre än Anni-Frid Lyngstad.

L 10: "Slå på trumman bror", eller "Schottis i Valhall", handlar om den "mytiska", Oden. I texten stavas hans namn; Odin, men det passar ju inte in i kryssplanen.

I dag var det ett ovanligt svårt kryss. Jag är osäker på förklaringen till svaret, på ett par frågor.

Jag önskar alla läsare en fortsatt trevlig helg. Själv ska jag i morgon ha en vigsel i Mariefred. Direkt efter den ska jag köra till Malmö en veckas semester, tillsammans med min styvpappa. Vi ska bland annat åka till Bornholm för att spela golf. Det innebär att jag kanske inte har möjlighet att lösa melodikrysset i direktsändning nästa helg.

13 kommentarer:

 1. Det stämmer!

  SvaraRadera
 2. Tack för hjälpen med v9 ,missade den var ut på verandan en stund i det underbara soliga vädret. Måste tydligen njuta nu fär det skulle dra in regnmoln på eftermiddagen . //Monica

  SvaraRadera
 3. AC=ALTERNATIVE CURRENT
  DC=DIRECT CURRENT
  VÄXELSTRÖM OCH LIKSTRÖM

  MVH ÅKE GÖRANSSON

  SvaraRadera
 4. A/C=Växelström, D/C=Likström

  SvaraRadera
 5. AC=ALTERNATIVE CURRENT
  DC=DIRECT CURRENT
  ALLTSÅ VÄXELSTRÖM OCH LIKSTRÖM

  MVH barg@telia.com

  SvaraRadera
 6. Lift me up är låten med CA, från senaste skivan.

  SvaraRadera
 7. Sitter på altan här i Västerbotten (inglasad) och löser melodikrysset tillsammans med min make sedan 51 år. Det gör att hjärnan håller sig i gång. Göken gal i dungen utanför. Hoppas att det inte kommer närmare, för då blir det lite för mycket hoa, hoa./M

  SvaraRadera
 8. V6 anknytningar

  SvaraRadera
 9. Är det "EN KYSS" eller "ER KYSS"?

  SvaraRadera
 10. Hej Anonym, Monica, Åke, barg och M.

  Tack för kommentarer och hjälp. Det framgår att teknik inte är min starka sida.

  Jag tror att rätt svar ska vara EN KYSS, men som det framgår av mitt förslag till lösning, så är jag inte alls säker på vad det var som spelades. Jag kommer under eftermiddagen att dubbelkolla mina svar mot Enn Kokk, som i princip alltid har rätt svar.

  Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg.

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera
 11. Elisabet Eriksson4 juni 2011 11:26

  Tack snälla, för hjälpen, med 8-an: Christina! Elisabet Eriksson, i Hossmo, utanför Kalmar.

  SvaraRadera
 12. Hej Elisabet och tack för din kommentar.

  Det är alltid lika roligt att kunna hjälpa någon. Precis lika roligt är det att få ta emot hjälp, när jag själv kört fast.

  Halva nöjet med melodikrysset är att göra det tillsammans med andra, även om det sker över internet.

  Trevlig helg i Hossmo.

  Krister

  SvaraRadera