lördag 25 juni 2011

Melodikrysset vecka 25 - 2011

God förmiddag alla melodikryssare.

Denna midsommardag sitter jag ute i stugan, då jag försöker lösa veckans kryss. Jag är uppkopplad via det mobila bredbandet med dålig täckning, så jag kan inte redovisa mina förslag efterhand. Förhoppningsvis så kan jag redovisa i halvtid.

Här i norra Uppland är det molnigt och knappt 20 grader varmt.

I dag ser mitt förslag så här:

V 6: Eldeman började med en klassiker; "Då går jag ner i min källare". Den framfördes av Pierre Isacsson. Under mina ungdomsår var detta en av de sånger som vi hyste någon form av "hat-kärlek" till. Vi tyckte att den var lite töntig, samtidigt som vi sjöng den på alla fester då det var allsång.

L 2: Det var Michael Jackson som sjöng; "Billie Jean". Även om han aldrig tillhört mina absoluta favoriter så går det inte att komma ifrån att han var en av de största artisterna under sin levnadstid.

V 11: Jag hörde inte frågan för min yngsta dotter behövde hjälp. Dock tycker jag att musiken låter som något ur Svansjön. Det man kan se, när musiken framförs, borde vara ballerinor.

L 9: Blåsinstrumentet som Eldeman frågade efter måste vara en oboe. Vad jag lärt, är att oboen är det instrument som alla i orkestern stämmer sina instrument efter.

V 13: Olle Adolphssons visa heter; "Mitt eget land".

L 12 och L 4: De som framförde; "Vem kan segla förutan vind", på engelska och svenska, var Lee Hazlewood och Nina Lizell. Då jag och min syster var på sommarkollo i mitten av sextiotalet, sjöng min syster denna för alla barnen. Det blev egentligen inte så mycket sång, utan mest fniss.

V 7: Visan handlar om en apa. Jag kommer dock inte på titeln. Heter inte apan Jocko?

L 5: "Spring för livet", sjöngs av Sara Varga. Hon var med i årets melodifestival med denna sång.

V 14: Musiken kom från tv-serien; "MASH" och är vald till den bästa signaturmelodin genom tiderna. Den heter; "Suicide is painful" och är skriven av regissörens son. Tydligen tjänar sonen mer på roalitys för sången, än pappan tjänar på tv-serien. MASH utspelar sig i Korea.

L 10 och L 1: Den som sjöng var Andrea Bocceli och musiken var hämtad från operan; "Tosca".

V 1: Det var "Tjuren från Wales", Tom Jones, som sjöng; "Delilah". Att han var min mammas favoritartist har jag skrivet tidigare.

L 3: "Tre gringos", framfördes av gruppen; Just-D.

V 8: Dagens kryss avslutas med Amanda Jensen, som trots att hon "bara" kom tvåa i Idol, gjort en fantastisk karriär. Hennes röst är väldigt speciell och jag måste säga att jag gillar det mesta hon sjungit in. Här hörde vi henne i; "Happyland".

Dagens kryss var turligt nog inte särskilt svårt. Jag har inte kunnat googla som jag brukar, men å andra sidan har det inte behövts i dag.

Jag önskar alla en fortsatt trevlig midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar