tisdag 21 juni 2011

Var tar tiden vägen?

Så här dagarna innan min semester börjar, undrar jag var tiden tar vägen. Det är som om dagens timmar inte räcker till för allt som ska hinnas med innan jag går på semester. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så.

En del av mitt arbete "måste" vara klart innan jag lämnar över till min vikarie och alla andra verkar också ha en massa "måsten" som behöver överlämnas innan de går på sommarledighet. Kanske är det så att vi stressar varandra i onödan?

I går var min arbetsdag fylld med vigselsamtal, medarbetarsamtal och information på Stiftet om den nya kyrkohandboken som kommer på remiss nästa år. I dag har jag träffat direktorn på Ersta och den ansvariga prästen för Ersta kyrka för att planera en utbildning nästa vår. Jag har också träffat våra präst- och diakon-praktikanter för ett spännande samtal om prästens och diakonens roll i församlingens arbetslag.

Dagen avslutades med en sen golftävling, som vi förlorade. På sätt och vis känns det bra att vi inte vann. Det hade inneburit att vi skulle tvingats att pressa in ytterligare en tävling innan semestern. Dock var det inte skälet till att vi förlorade. Vi gjorde vårt bästa, men de andra var bättre.

I morgon har vi ledningsgruppsmöte hela dagen för att arbeta med vår Församlingsinstruktion. När jag på torsdag ska hämta min äldsta dotter från ett ridläger, hoppas jag att jag hunnit med det mest akuta innan min semester börjar i helgen.

2 kommentarer:

 1. Hoppas du hinner djupandas och kan gå på semester utan en massa tankar på vad som skulle ha hunnits med..Trevlig semester önskar jag dig!! Själv gasar jag på några veckor till innan jag kan andas..

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!

  Jag har absolut inga problem med att gå på semester. Jag har hunnit med allt utom några små saker som kan vänta.

  Jag önskar även dig och din familj en riktigt trevlig semester. Redan i dag har jag börjat djupandas. Vi har haft ledningsgruppsmöte under hela dagen där vi hunnit med att prata om viktiga framtidsfrågor. Nu får de vila under sommaren. Jag är övertygad om att de finns kvar när jag kommer tillbaka.

  Allt gott!

  Krister

  SvaraRadera