söndag 21 augusti 2011

Melodikrysset vecka 33 - 2011

Detta är mitt femhundrade inlägg på bloggen. Det har blivit söndag kväll och jag är nyss hemkommen från Åland. Eftersom jag inte hade möjlighet att lösa melodikrysset i direktsändning så lämnar jag mitt förslag till lösning så här i efterhand.

Mitt förslag denna vecka ser ut så här:

V 6: Det som melodin handlar om i det svenska originalet är ögon. Vi fick höra "Två mörka ögon", fast på spanska. Detta är en av de få "låtar" som kan få mig att bjuda upp på en dansbana.

V 1: Dragspelslåten vi fick höra heter; "Avestaforsens brus". Det är inte någon av mina favoriter, men det är en klassiker. Rätt svar bör alltså vara Avestaforsen.

L 3 och V 10: Daniel Karlsson sjöng; "Oh my God" från årets melodifestival. Hans artistnamn är; "The Moniker". Detta var i mitt tycke det bästa bidraget i årets melodifestival, jag ringde in och röstade på honom flera gånger.

L 13 och L 9: Det är inte första gången som Eldeman har med denna melodi i krysset. "Ju mer vi är tillsammans", borde väl alla känna till.

V 12 och V 15: Till att börja med hörde vi ett stycke ur; "Snövit och de sju dvärgarna", efter det fick vi höra sången från; "Askungen", då alla mössen syr hennes klänning.

L 10: Äntligen. Eldeman har valt musik ur: "The Phantom of the opera". Jag tror att det var Mikael Samuelsson som sjöng och han bar sannolikt en mask. Denna musikal har jag sett tre gånger i London och tre gånger i Stockholm. Tveklöst är detta den bästa musikal som någonsin har gjorts.

V 11: Dagens Evert Taube fråga handlade återigen om; "Den glade bagaren i San Remo".

L 14: Jag tror att Elvis Presleys låt; "When my blue moon turns to gold again" fick titeln; "Du har gjort min gråa värld till guld igen", på svenska.

V 5: "En kväll i tunnelbanan", framfördes av gruppen; "Noice".

L 1 och L 2: Annalisa Ericson sjöng; "Vi har så mycket att säga varandra". Ingen av mina favoriter även om jag faktiskt sjöng med.

L 4: Det är Gustaf Fröding som skrivet texten till; "Det var dans bort i vägen".

V 7: Orphei Drängar - OD - var de som sjöng; "I bröllopsgården".

V 8: "Ain´t given up", sjöngs av Lisa Lövbrand.

Veckans kryss var inte särskilt svårt även om en del artister och musik inte tillhör mina favoriter. Å andra sidan fick vi lyssna till den vackraste musik som komponerats, då Mikael Samuelsson sjöng ur "Fantomen på operan".

Nu ska jag gå och lägga mig. Det känns ovant att försöka lösa melodikrysset sent en söndagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar