lördag 15 oktober 2011

Melodikrysset vecka 41 - 2011

God förmiddag alla melodikrysslösare!

Denna kylslagna lördag försöker jag lösa melodikrysset i direktsändning. Jag sitter framför datorn, vid köksbordet hemma i Rågsved, med en kopp kaffe bredvid.

Direkt efter sändningen ska jag åka till Maria kyrka för att inviga en fotoutställning. Det är en av ungdomarna från vår vänförsamling i Tallinn, som ska ha ett vernissage med sina fantastiska bilder, i samband med insamlingen för "Världens barn". Efter invigning ska jag vidare till Enköping för att delta i en stor hemvärnsövning. Jag har deltagit till och från i övningen sedan i onsdags.

Mitt förslag till lösning ser ut så här i dag:

L 9: Musiken som Eldeman börjar med är hämtad från filmen: "Hajen". Jag ser framför mig hur hajen påbörjar sin attack på en surfare.

V 15: Orignialtiteln på revylåten om ishockey är: "Tusen och en natt". Det var Charlotte Perelli, tidigare Nilsson, som sjöng den under melodifestivalen 2006, om jag minns rätt. Det var tydligen redan 1999 som Charlotte var med i melodifestivalen. Tack Johanna.

V 11: Vi fick höra den vackra vinjettmusiken till; "Onedinlinjen". En fantastisk tv-serie som jag följde varje avsnitt av.

V 8 och L 13: Denna fråga var med på tv-programmet: "Vem vet mest", i veckan. Det är gruppen: "Oh Laura", som gjort sången; "Release me". Mest känd blev den nog som musik till ett mindre framgångsrikt bilmärkes reklamfilmer.

L 6: Klädplaggen som det sjungs om i originalet är sko. Vi fick höra en instrumental version av Cornelis; "Somliga går i trasiga skor".

V 5: Den som sjöng; "Som en sommarvind", var Åsa Jinder. Det är Leif Göra som komponerat musiken och i hans version heter den; "Annas visa" - allt enligt google.

L 2 och L 10: Redan i inledningen av den instrumentalt framförda musiken ser jag den svenska gruppen Europe framför mig. Sången heter; "The final countdown". Heja Upplands-Väsby.

V 16 och L 4: Redan innan fråga ställdes framgick det att rätt svar skulle vara; "Plura". Här sjöng han Christer Sandelins; "Hon har ett sätt" eller "Den hon vill ha". Han framförde den i tv-serien; " mycket bättre". En riktigt bra serie som jag följde helhjärtat.

V 1: "Fjäril vingad", ingår väl i Bellmans repertoar? Men de hette väl inte Bellmans epistlar utan Fredmans? Jag chansar på den senare eftersom Bellman inte går in.

L 3: Gruppen som sjöng; "I´m a barbie girl", heter Aqua.

V 7: Då var det dags för en "Hipp-hipp", fråga. Den som sjöng; "Crazy", var Julio Iglesias. Hans populära son heter Enrique.

V 14 och L 12: Den svenska titeln på sången är; "Du är den ende". Jag blundar och njuter av musiken, samtidigt som jag hör Lill Lindfors vackra röst någonstans inne i mitt huvud.

L 1: Typiskt. Jag har inte behövt googla en enda gång för att kunna svara på dagens frågor. Visserligen har jag googlat för att lära mig mer. Så kommer dagens sista fråga och det står helt still. Den enda grupp jag kan komma på med hjälp av ledbokstäver och google är; "Dr Feelgood". Jag tror att sången hette; "Waiting for saturday night". Detta är en chansning.

Nu ska jag skynda mig till invigningen. Jag svarar på kommentarer senare i helgen.

En riktigt trevlig helg önskas ni alla.

10 kommentarer:

 1. Här i Västerbotten är det en kall och ganska klar dag. Vi ska få hjälp av ett barnbarn att byta däck på bilen. Och sedan är det räfsning på gång efter Melodikrysset, som man ju inte kan missa./M

  SvaraRadera
 2. Måste vara Enrique Iglesias på vågrätt 7./M

  SvaraRadera
 3. Charlotte Perelli sjöng tusen och en nattcifrån melodifestivalen 1999. Hälsningar Johanna

  SvaraRadera
 4. Här i Mälardalen började dagen klar, sedan smög dimman in och nu är det helmulet, +6 grader, blåser lite. Efter Melodikrysset ska jag städa, gå promenad med hundarna o sedan ska jag hjälpa till att apportera på en liten andjakt här på gården. / Inger

  SvaraRadera
 5. Tänk jag som bara väntar på att tv ska börja sända Onedinlinjen igen..... Tackar än en gång för din sida när det kniper. denna gången var det vis samlingen jag behövde hjälp med.
  Mvh Carina/kyrkogårdsarbetare Höganäs församling.

  SvaraRadera
 6. Hej
  Visst är det Dr Feelgood, satt själv och funderade, men när jag läste ditt svar, då gick det upp ett ljus.
  Tack för alla andra gånger, du har hjälpt mig och min fru när vi kört fast.

  SvaraRadera
 7. Kristin Edmundsson15 oktober 2011 11:08

  Tack för hjälpen denna gången och alla andra gånger. Onedinlinjen är ju kult. Har just börjat se den på DVD nu, den är så bra.
  Hälsningar Kristin

  SvaraRadera
 8. Jaha, goa pastorn, så får en tacke så mycke för hjälpen, 1 gg till! Hade inte klarat Hajen, utan din hjälp! Tack igen och god helg,

  SvaraRadera
 9. Jag tror det är Fletwood Mac. Feelgood är inget yrke. Fletwood betyder friherre.

  SvaraRadera
 10. Hej M, Johanna, Inger, Carina, Kristin, Jan och Anonym/a.

  Tack för era kommentarer och er hjälp.

  Jag tror inte att det kan vara Fleetwood Mac, även om också det går in i krysset. Stilen påminner mer om Doctor Feelgood, som innehåller ett yrke och ett namn.

  Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig lördag med såväl räfsning, promenader och däckbyte som andjakt.

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera