söndag 9 januari 2011

Välkommen till Järfälla församling, Magnus!

I dag har jag varit på min fjärde vigningsmässa i rad. Skillnaden, jämfört med de senaste tre, är att jag i dag var där i en annan roll. Järfälla församling är missivförsamling för Magnus som vigdes till präst i Svenska kyrkan. Som mottagande kyrkoherde var jag, och handledaren Gunnar, inbjudna till Magnus prästvigning. Ett stort grattis på din stora dag Magnus. Grattis även till mina "gamla" praktikanter Rebecka och Eva, som också prästvigdes i dagens mässa. Jag träffade många präster som jag haft som praktikanter, de var säkerligen där för att välkomna sina praktik och studiekamrater i ämbetet.

Som vanligt var det en högtidlig mässa i Storkyrkan med vacker musik och körsång. Domprosten höll ett fint och berörande beredelseord och biskopen höll som vanligt ett bra tal. Hon vände sig både till vigningskandidaterna och alla oss andra i kyrkan. Det var en särskild känsla att se Magnus iklädas samma stola och mässhake som jag själv prästvigdes i, för 14 år sedan.

Efter mässan åkte vi till Magnus mottagning där det serverades god mat och dryck. Under måltiden hölls det många och rörande tal. Jag hälsar Magnus varmt välkommen till Järfälla församling och sitt pastorsadjunktsår, som börjar på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar