lördag 5 november 2011

Melodikrysset vecka 44 - 2011

God förmiddag alla melodikryssare.

Denna lördag, försöker jag lösa melodikrysset hemma vid köksbordet i Rågsved. Vädret är grått och mulet, men det är betydligt varmare denna Allhelgonahelg, än det var förra året. Kanske är det ett tecken på den globala uppvärmningen?

Jag förmodar att de flesta läsarna i dag kommer att åka till kyrkogården för att minnas och hedra sina avlidna släktingar och vänner. I Järfälla har vi ett gediget program i alla våra kyrkor och på båda våra kyrkogårdar. Det är gudstjänster, konserter, andakter, möjlighet till ljuständning och mycket mera.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här:

V 1: Eldeman börjar med; "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind". Även om vi fick höra den i en instrumental version, så tyckte jag mig höra Cornelis röst.

L 2 och V 11: Sången heter i original; "Wild world", och framfördes då av Cat Stevens, numera Yusuf Islam. I denna svenska version; "En hård värld", var det Sven-Ingvars som sjöng. Sångaren i Sven-Ingvars heter Sven-Erik Magnusson.

L 9: Så fick vi höra signaturen till det program som Eldeman ska leda nästa lördag. "Ring så spelar vi".

V 8: "Booten Anna", gjordes av Basshunter någon gång under 2006. Det var en så kallad sommarplåga det året. I övrigt var den med som ett av de felaktiga svaren i; "Pengarna på bordet", under förra veckan. Melodin utspelar sig på internet.

L 1: Sången som Ulla Billquist, sjöng; "Skymning", måste ha komponerats av Chopin.

V 5: Jag måste chansa på att det som spelades var Jules Sylvain´s: "Aj, aj, aj, vilken röd liten ros". Detta är en vild chansning som jag måste kontrollera under eftermiddagen. Av kommentarerna får jag stöd för min chansning, så den får kvarstå.

L 4 och L 6: Att det är Andreas Johnson som sjunger, det är jag tämligen säker på. Men jag såg inte tv-galan, så jag har ingen aning om vad sången heter. Kan det vara; "Vi ska alltid höra ihop?" Den heter enligt Eldeman; "I dag kommer aldrig mer". Av Kjell får jag reda på att Andreas sjöng tillsammans med Niklas Strömstedt i en grupp som heter; "Hagsätra sport". Den affären ligger inte mer än 5 minuters promenad från vår bostad. Tack Kjell.

L 3: Redan innan sången började, chansade jag på att det var Loa Falkman, som skulle framföra; "Vandraren". Originalet med Nordman är mer känt, men faktiskt inte bättre.

V 7: Jag borde bli glad när danska artister spelas i melodikrysset, dansk som jag är av födsel och ohejdad vana, även om jag är svensk medborgare sedan 1967. Här sjöng gruppen; "Outlandish", en sång på engelska; "Look in to my eyes".

V 10 och V 14: Antingen så uppfattade jag inte frågan, eller så förstod jag den helt enkelt inte. Jag måste vänta till snabbgenomgången. Att det ska vara hon på vågrätt 10, framgår av mina svar runt omkring. V 14 verkar bli lady, men jag har ingen aning om varför, så nu måste jag börja googla. Jag återkommer. Peter Skellern har gjort en sång som heter; "You´re a lady". Efter att ha lyssnat på Youtube så tror jag att det var den som Eldeman spelade. Att den svenska titeln börjar på hon, är givet, men jag vet ännu inte den fullständiga titeln. Sent söndag eftermiddag, har jag hittat förslag hos andra melodikryssbloggare om att rätt titel, på svenska, ska vara; "Hon är kvinna, han är man". Artisten som sjöng in Peter Skellern´s låt, i svensk tappning, var Annica Risberg.

L 10 och V 12: Jag tyckte till att börja med att det lät som Helan och Halvan, men det går inte in. I verkligheten heter Helan - Oliver Hardy, och Halvan - Stan Laurel. Jag har inget annat val, än att chansa på att det var de två vi hörde. I sådana fall är det Hardy och Stan som passar in. Av mina läsare får jag reda på att det var Helan och Halvan - Laurel and Hardy.

V 13: "Hope and glory", framfördes av ledaren från; "Allsång på Skansen", Måns Zelmerlöv.

Dagens kryss var det svåraste på flera år. Jag var på vippen att ge upp efter V 10 och V 14. Jag måste nu lägga ner lite tid för att hitta svaret på den frågan. Å andra sidan tycker jag att roligare när jag inte kan svaren rakt av. I dag har jag fått googla flera gånger.

Jag återkommer med svaret på V 10 och V 14, och jag svarar på kommentarer så snart jag kan.

21 kommentarer:

 1. Ja då var det lördag igen. Efter att i veckan firat bröllopsdag, dotterns födelsedag och makens så kan man börja slappna av igen med melodikrysset här i Västerbotten./M

  SvaraRadera
 2. V7 blir Outlandish

  SvaraRadera
 3. V7 Outlandish


  Hälsar Karlstadtös..

  SvaraRadera
 4. L4, L6 Idag kommer aldrig mer.
  Hagsätra sport med Andreas Johnsson och Niklas Strömstedt.
  mvh Kjell

  SvaraRadera
 5. v 10 och v14 var låten she's a lady

  SvaraRadera
 6. L10, V12
  Helan o Halvan dvs Hardy o Stan
  mvh Kjell

  SvaraRadera
 7. Aj, aj, aj ska det va´o tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 8. V10 = Hon
  V14 = Lady
  L10 = Hardy
  V12 = Stan

  SvaraRadera
 9. Detta är ju allas våran Måns / Hans

  SvaraRadera
 10. Hej!
  L10 Hardy (Oliver Hardy) Helan
  V12 Stan (Stan Laurel) Halvan
  Christer Enköping

  SvaraRadera
 11. japp hon å lady :P

  SvaraRadera
 12. Håller med dig Krister, idag var han ovanligt "elak" men med dig, googles och kommentarerna på din sida fick jag ihop det idag också. Syns i cyberrymden nästa lördag (ihop med Lisa Syren)!

  /Janne

  SvaraRadera
 13. Hej Christina, M, Jeanette, Nina, Karlstadtös, Kjell, Kent, Hans, Christer, Janne och Anonym/a!

  Tack för kommentarer och hjälp. Det är fantastiskt att se att jag får hjälp så snart jag dröjer med ett svar. Ibland beror det på att jag inte vet hur jag ska formulera svaret, ibland på att jag vill dubbelkolla mitt svar med google och ibland på att jag inte kan. Men varje gång jag dröjer så hjälper ni mig - TACK!

  Dagens kryss, var för mig, det svåraste på flera år. Jag var nära att ge upp när jag inte kunde V 10 och V 14. När jag sedan trodde att jag inte kunde Helan och Halvan heller, då fick jag nästan panik...

  Nu tror jag att jag fått ihop ett förslag som är rätt, men jag har ännu inte hittat den svenska titeln till; "You´re a lady". Förhoppningsvis hittar jag svaret under eftermiddagen.

  Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg.

  Tack!

  Grattis till bröllopsdagen M.

  Hälsar

  Krister

  SvaraRadera
 14. Hej

  Igår firade vi bröllopsdag och idag är det 55års dag. Vi har ätit en god lunch samt sovit middag på soffan både barn, hund och vuxna. Med andra ord en skön familjedag som man verkligen uppskattar i ett normalt rätt aktivt liv.

  Tänk att det gått 5 år sedan. Ler fortfarande vid tanken när jag kom upprusande för att hoppa i brudklänningen medan gästerna trodde de löste en bordsplacerings gåta.

  Är så nöjd med att vi gjorde som vi gjorde.

  Hälsa familjen

  Marie

  SvaraRadera
 15. Hej Marie!

  Grattis på bröllopsdagen. Låter som en härlig familjedag. Vi har också haft en lugn dag här hemma. Tv, dator, soffan och en god hemlagad middag, som jag stod för.

  Är det verkligen fem år sedan jag vigde er? Träffade ÖB förra helgen och då tänkte jag på er och ert bröllop. Minns hur alla reagerade då jag kom ner på samkvämet, under tiden som de höll på med att lista ut vem de skulle sitta med.

  Alla trodde att jag hade ett avtal med B, som en ursäkt för att jag aldrig fick några kräftor då jag döpte A. När jag sa att jag blivit lovad att hålla en predikan som kompensation för kräftorna, eftersom jag inte kunde vara med på festen, släckte folk cigaretterna och ställde i från sig drinkarna.

  Då jag inledde med att säga, att jag skulle predika över "Vårt evigheteshopp" och att jag kände en som aldrig tappat hoppat, visste jublet inga gränser.

  En minnesvärd dag i alla avseende.

  Hälsa mannen och gratulera till födelsedagen.

  Ett stort grattis på femårsdagen. Hälsa alla.

  Här ifrån hälsar hela familjen.

  Krister

  SvaraRadera
 16. Du är en fantastisk kyrkoherde och vän!
  Vet inte hur många som står och skrattar under vigselakten som vi gjorde. Det var både romantiskt och roligt. Skulle inte vilja haft det annorlunda.
  Dags att försöka hitta ett datum och ses igen.

  Hälsningar

  Marie

  SvaraRadera
 17. Hej Marie och tack för dina vänliga ord.

  Ja, det var god stämning under hela vigselgudstjänsten. Det gör mig glad och stolt, att ni är nöjda.

  Det vore trevligt att ses innan jul.

  Hälsningar

  Krister

  SvaraRadera