söndag 28 april 2013

Vinyl 107,1 - Aldrig mer

Den 5 februari i år, satt jag i bilen på väg till jobbet. Som vanligt lyssnade jag på radiokanalen; "Vinyl 107,1". Det har jag gjort regelbundet de senaste 18 åren. De spelar musik som jag tycker om och känner igen. Det är inte så mycket prat utan man satsar på musiken, vilket jag gillar.

Under de första 17 åren jag lyssnade på; "Vinyl 107,1", har jag endast ringt till studion en gång. Det gjorde jag för ca 10 år sedan. Dröm om min förvåning när jag kom fram på första försöket. Vilken lycka. Jag fick önska en låt och jag valde; "Time is on my side", med; "Rolling stones".

I år har jag ringt in till radiokanalen tre gånger, för att svara på vilken låt programledaren spelat på dragspel. Till saken hör att dragspel inte är mitt favoritinstrument, men jag har sett det som en bra träning inför lördagens melodikryss och jag har tyckt att det var ett roligt och intressant grepp.

Just ovan nämnda tisdag kände jag direkt igen låten som framfördes på dragspel. Det var; "Surfin USA", med; "Beach boys". Genast kastade jag mig på telefonen och mot alla odds kom jag fram. Jag fick lämna namn och adress i slussen och sedan kopplades jag fram till programledarna.

De var både trevliga och roliga. Den ena av dem skämtade lite om mitt namn och mitt yrke - Kappel och präst kunde ju bli kapell och präst. Jag svarade rätt och vann två stycken kaffemuggar. Om jag inte minns fel så frågade programledaren om jag hade någon skiva med; "Beach boys" och jag svarade att jag har en dubbel-CD med dem, i bilen.

Så här, nästan tre månader senare, har jag fortfarande inte fått mitt pris - två kaffemuggar. Jag har mejlat radiokanalens officiella e-postadress, utan att få svar. Jag har mejlat stationschefen utan att få svar. Förra veckan ringde jag radiokanalen och fick svaret; "Vi har skickat ut alla priser. Det måste vara posten som gjort fel. Vi har inga muggar kvar. Jag kan inte göra något, det är postens fel. Jag är ledsen."

Nej; "Vinyl 107,1", det är jag som är ledsen och besviken. Det är sanslöst att ni inte kan svara på ett mejl och det är oansvarigt att ni inte tar mer ansvar än att skylla på posten. I dag försökte jag få kontakt med; "Vinyl 107,1", via Facebook, men inte heller där orkade man att svara på min fråga om var priset tagit vägen.

Nu ger jag upp. Jag bryr mig inte om, ifall muggarna har kommit bort på posten, eller om de aldrig har skickats. Jag bryr mig inte heller om att radiokanalen spelar den musik som jag tycker bäst om. Jag kommer aldrig mer att lyssna på; "Vinyl 107,1".

4 kommentarer:

 1. Kjell Dellert28 april 2013 16:02

  Här hemma är det NRJ som hamnat i onåd sedan idioterna till programledare ringt upp och lurat en ung tjej att hon vunnit en middag med Justin Bieber.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kjell och tack för din kommentar.

   Tydligen skiter man i sina lyssnare och satsar allt på de som betalar reklamen. Sorgligt att de inte ser något samband.

   Kan föreställa mig hur det skulle låta om Eldeman läser upp vinnare på melodikrysset som inte får något pris.

   Önskar dig en fortsatt fin söndag.

   MVH//Krister

   Radera
 2. Thorsten Schütte28 april 2013 17:47

  Håller med Dig. Även om tyvärr ordstävet "som ett brev på posten" har fått en ny laddning, precis som "det går som tåget", hade det varit klokt att skicka muggarna en gång till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

   Håller med om att våra gamla ordstäv fått en helt ny betydelse.

   Det hade räckt att de svarat på mina mejl, så hade jag varit nöjd. Jag undrar om jag är den enda som inte fått det pris som var utlovat.

   MVH//Krister

   Radera