lördag 8 augusti 2009

Melodikrysset vecka 32 - 2009

Är någon förvånad över att jag inte vann förra veckan heller? Inte jag i alla fall. Jag börjar fundera om min lösning kommer fram till Eldeman i cyberrymden. I dag har jag löst krysset i Malmö, där jag är för att hälsa på min styvpappa, min syster och hennes familj samt en gammal kamrat som hittade mig på Stayfriends. I nästa vecka blir det golf och en tur till Tivoli, ett måste när man har barn.

Dagens melodikryss började med att vi fick höra "Födelsedagsvals till Mona" med Benny Andersson och Orsa spelmän.

Signaturen "I´ll be there for you", var till tv-serien "Friends", som på svenska heter "Vänner".

"Flicka från Backafall" gav oss den geografiska platsen Ven. En fantastiskt vacker ö som jag såg i går från Glumslövs backar strax söder om Helsingborg.

Peter Lundblads sommarplåga "Ta mig till havet", var inte svår att känna igen.

Sedan fick vi höra Lisa Ekdahl i Sololá som är skriven av Evert Taube. Lisa Ekdahl är en artist som jag har lite svårt för eftersom hon låter som en liten flicka när hon sjunger. Visserligen är hennes röst speciell, men ändå...

Indiana Jones är rollnamnet på huvudpersonen i flera filmer, med samma namn. Från vilken film Eldeman spelade musik i dag, minns jag inte. Jag tyckte att det lät som den musik som är med i alla filmer som handlar om Indiana Jones.

MA Numinen sjöng en cover på Abbas hit; "I do, i do, i do".

Den engelska versionen av "Det gör ont", var inte särskilt svår för oss som gillar Lena Ph. Jag vet inte om det var hon själv som sjöng, men det lät som hon.

Tingesten som fanns förr på landet och som i dag kan ses på auktioner måste vara spinnrock. Det finns en låt som heter "Den gamla spinnrocken" och det kan mycket väl vara den som spelades. Jag kände igen låten, men har ingen aningen om det var nämnda låt som spelades, däremot är jag ganska säker på att rätt ord är spinnrock. Jag ska kolla upp detta med andra melodikrysslösare.

Rolf Wickman sjöng en av Bellmans epistlar, nr 21, "Så lunka vi så småningom..." Kanske något vi kommer att sjunga i kväll då vi ska ha en liten kräftskiva.

Därefter fick vi höra "Visa vid midsommartid".

Gruppen Kent, har varit med många gånger den senaste tiden i Melodikrysset. I dag var det med "Den döda vinkeln". Jag vet inte om de är med så ofta för att Eldeman gillar dem eller för att deras gruppnamn är lätt att sätta in i ett kryss.

Den sista frågan handlade om folkopera. Vi fick höra "Summertime" ut "Porgy and Bess".

Jag önskar alla en fortsatt skön lördag. Nu ska vi förbereda kräftorna.

2 kommentarer:

 1. Jag hörde bara tre melodier, på radion på väg till jobbet. (Det är mitt avstånd mellan hem och arbete; tre normallånga låtar).
  När jag hörde Lisa Ekdahl tänkte jag direkt på
  Christine Meltzer som gjort en bra parodi på henne.
  Må så gott, Wi

  SvaraRadera
 2. Jag hörde i princip alla melodier på krysset i dag. Jag missade en, men det berodde inte på min resväg, utan på att min yngsta dotte pillade på radion så att den tystnade.

  Ha en trevlig lördags kväll.

  Krister

  SvaraRadera