lördag 5 december 2009

Melodikrysset vecka 49 - 2009

I dag kunde jag inte lösa melodikrysset i direktsändning, så jag levde på hoppet att jag möjligen vunnit, ända fram till klockan 14.10. Självklart visade det sig att jag inte vunnit förra veckan heller. Å andra sidan var förra veckans kryss riktigt enkelt så det var nog många som skickat in rätt lösning.

Mitt förslag på lösning till dagen kryss ser ut som följer:

V 10: "Waterloo", av och med ABBA, vann Eurovisionschlagerfestivalen 1974. Det var samma dag som jag blev konfirmerad, i Fosie kyrka, av pastor Blomqvist. Även om den i dag framfördes på portugisiska så kände jag igen den redan på de första tonerna.

L 2: "Don´t cry for me Argentina", är en av sångerna i Evita. En fantastisk musikal av Webber och Rice, som jag sett flera gånger.

V 12: "Fångarnas kör" hade plötsligt blivit till; "Song for liberty". Den som sjöng var den grekiska sångerskan Nana Mouskouri. Hon är den kvinnliga artist som sålt flest skivor.

V 14 och V 11: "Kom lilla vän, ska vi segla", är skriven av Lasse Dahlqvist och handlar om Ada.

L 8: Molly Zandén, sjöng; "Kärlek". I mina öron en riktigt bra artist. Om jag minns rätt så vann hon lilla melodifestivalen för något år sedan.

L 9 och V 6: Hasse Ekman regisserade filmen där Alice Babs sjöng; "Regntunga skyar". Jag tror att filmen hade samma titel som sången.

L 5: Sången heter; "Aj, aj, aj, det bultar och det bankar". Jag minns inte vem det var som gjorde sången eller sjöng den, men den låg på svensktoppen i många veckor.

L 7: Frida sjöng; "Upp och hoppa". Jag har ingen aning om vad hon heter i efternamn så det var tur att Eldeman frågade efter förnamnet. Visst var hon med i årets melodifestival? Eller var det förra året?

V 13: Dolly Parton har skrivet den otroligt vackra sången; "I will always love you". Versionen som vi fick höra, sjöngs av Whitney Houston. Om jag minns rätt var den även med i filmen; "Bodyguard".

L 1: George Gershwin har skrivet; "Summertime". Om jag inte tar fel så kommer den från musikalen; "Porgy and Bess", som varit med i melodikrysset under året.

V 1 och L 3: Zarah Leander sjöng; "Viljasången", ur; "Glada änkan". Zarahs rösteläge kallas alt.

L 4: Nina Inhammar och Paula Pinnsäter (Kim Kärnfalk ersatte henne) bildade gruppen Friends och de sjöng; "Lyssna till ditt hjärta".

1 kommentar:

  1. Dansbandet Schytts spelade in "Aj, aj, aj" (1973).

    SvaraRadera