onsdag 21 april 2010

Årsmöte för Soldathemmet vid Livgardet

I kväll har vi haft årsmöte för Soldathemsföreningen vid Livgardet. Som vanligt började vi mötet med en andakt. Efter de sedvanliga förhandlingarna med årsberättelse, bokslut och ansvarsfrihet åt vi en fantastisk smörgåstårta som de anställda gjort.

Även i år blev jag vald till ordförande. Om jag räknat rätt så påbörjar jag nu mitt nionde år som ordförande. Skillnaden i år är att vi går en oerhört osäker framtid till mötes. Vi vet ännu inte vilka konsekvenser som avskaffandet av den allmänna värnplikten kommer att få för Soldathemmet.

Jag hoppas och ber för att soldathemsrörelsens drygt 130-åriga historia ska fortsätta, även om det blir i andra former och verksamheter. Även vi blir mer och mer inriktade på insatsförsvaret och utlandstjänstgörande soldater och deras anhöriga.

Det är mycket stimulerande att få leda styrelsens arbete i en så viktig verksamhet som vi bedriver med hjälp av våra kompetenta medarbetare. Jag är övertygad om att det finns ett behov av Soldathemmet även i fortsättningen.

2 kommentarer:

  1. Grattis Krister, jag är glad att det finns där för våra soldater./Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Marie och tack för din kommentar.

    Det känns som en väldigt meningsfull uppgift.

    Krister

    SvaraRadera