fredag 2 april 2010

Långfredag

I dag är det Långfredag. När jag var liten var alla affärer stängda, det fanns inget att se på tv och radion sände sorgemusik hela dagen. Vi fick inte leka, skratta och ha roligt.

Av någon anledning så fastnade Långfredagens budskap så stark i mig att jag under många år fullständigt missade Påskdagens glädje. Jag trodde att kyrkans budskap var död, mörker, lidande och sorg.

Jag tror att det är likadant för många människor. Man tror att Långfredagen är kyrkans djupaste budskap, men det är på söndag som kyrkans viktigaste budskap kommer. Döden är inte slutet utan livet och kärleken segrar. Mörkret övervann inte världen utan ljuset besegrade mörkret. Det onda fick inte sista ordet utan det gjorde det goda.

För att riktigt förstå att livet, det goda och ljuset var det som segrade, då behöver vi våga stanna upp och se döden, det onda och mörkret. Det ska vi göra i dag, men vi får inte fastna i det.

2 kommentarer:

  1. Idag har jag njutit av att ha en trädgård och att solen skiner. Ett äppelträd är klippt, lite rabatter städade, vissa krokusar i bra lägen blommar. Snö i drivor på andra ställen men dem får man blunda för. Första korvgrillen för i år, och mannen sover i soffan på altanen. En härlig vårdag!

    Glad Påsk

    Marie

    SvaraRadera