lördag 10 april 2010

Melodikrysset vecka 14 - 2010

Även i dag försöker jag lösa melodikrysset hemma i lägenheten. Det är grått, mulet och regnet hänger i luften.

I dag föreslår jag följande lösning:

L 14 och L 4: Visst var det Tommy Nilssons ballad; "Öppna din dörr"?

V 15: Charles Aznavour sjöng duett med den avlidne Dean Martin, i den fina sången; "Everybody loves somebody sometimes".

L 13: Jag tror att Jules Sylvain har gjort en melodi som heter; "Tack ska du ha". Jag chansar på att det var den som spelades. Får kontrollera detta i eftermiddag med Enn Kokk.

L 11 och V 1: Anna Bergendahl sjöng; "This is my life", från årets melodifestival. Hon har en speciell röst som är lätt att känna igen.

V 10: Det var häftigt att höra London Symphony Orchestra spela, Bruce Springsteens superlåt; "Born in the USA". Jag hörde den live med Bruce, i Budapest 1987.

L 1, V 6 och V 7: Filmen heter; "Bodyguard", och det är Dolly Parton, som skrivet text och musik.

V 9: Vi fick höra Edvard Perssons gamla slagdänga; "Jag är en liten gåsapåg från Skåne". Färdmedlet är alltså en gås.

L 5: ABBA´s; "Thank you for the music", sjöngs av den adlade Vera Lynn. Hon är väl mest känd för att hon sjungit; "We´ll meet again"? Hon var omåttligt populär i England under 2:a världskriget.

L 2: Eldeman spelade musik ur det förträffliga underhållningsprogrammet "På spåret". Underlaget är räls. Jag har googlat fram att den heter; "Jernbanegalop".

L 3: Sången; "When you belive", är hämtad från den animerade filmen; "Prinsen av Egypten". Den sjöngs av Whitney Houston och Mariah Carey och de fick en Oscar för den.

L 8: Melodin heter; "Tico tico".

V 12: Visst var det Eric Gadd som sjöng sin egen; "Do you belive in me"?

6 kommentarer:

 1. Nu har jag lockats med i melodikryssandet, kom fram till samma lösning som du, Krister.

  Välskriven, gripande och genomtänkt artikel av Marcus Birro på DN debatt idag. Har du läst?
  Må så gott, hälsar Carina

  SvaraRadera
 2. Heja Kyrkoherden ! Jag har kommit fram till samma svar på frågorna, så då tror jag det är så det ska vara. Det är så roligt att hitta så många som tycker det är roligt att lösa melodikrysset. Själv är jag en äldre "tös" som försökt lösa krysset, ja, jag tror jag avverkat alla programledarna. Före datorns tid använde jag mig av Bandspelare för att inte missa programmet då det inte alltid haft en repristid. I min umgängeskrets har jag varit ganska ensam om att gilla krysset, så jag har inte förstått hur stort det egentligen är. Nu är det första ggn som jag sänder en hälsning till en annan lösare. Datorn är för mig en väldigt ny bekantskap. Vänligen Bri

  SvaraRadera
 3. Hej Carina! Kul att du går i mammas fotspår.

  Jag har inte läst Marcos debattinlägg, men jag läste om honom på Dagen i går. Han är duktig på att uttrycka sig, både i tal och skrift. Jag delar hans uppfattning men aktar mig för att ha synpunkter på hur andra kyrkor hanterar sina interna problem.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 4. Hej Bri och tack för din hälsning. Det känns väldigt stort att hälsas med; "Heja Kyrkoherden", särskilt av en "äldre tös". Ännu större känns det att få reda på att jag är den första melodikryssaren du hälsat på via internet.

  Jag önskar dig en riktigt trevlig helg och hoppas att vi hörs igen.

  Krister

  SvaraRadera
 5. Hej igen Krister, javisst, nu när jag inte är ute och flyger kan jag, för första gång i mitt liv, ägna mig åt saker med regelbundenhet. Det är lyx för mig.
  Ryckte med mig Björn också, och sjöng glatt med i Tico, Tico.
  Ha en trevlig helg med din familj!

  SvaraRadera
 6. Hej igen Carina!

  Visst är det en viss tjusning när livet innehåller en rad rutiner, även om oregelbundet är en krydda.

  Just Tico, tico var en av de som satt längst in i dagens kryss.

  Hoppas att du njuter av helgen och får tid att umgås med sonen som är hemma på leave.

  Krister

  SvaraRadera