lördag 17 juli 2010

Melodikrysset vecka 28 - 2010

I dag är det första dagen på min semester. Jag sitter utanför stugan i ett soligt och varmt Uppland. Det är redan dryga 20 grader varmt. Av någon anledning så fungerar det mobila bredbandet när jag sitter vid trädgårdsbordet, men jag har bilnycklarna i fickan om det är så att jag måste åka i väg för att bibehålla uppkopplingen. I går kväll tog jag och grannen bort sju getingbo på vinden och under vindskivorna. Nu flyger ett gäng förvirrade och hemlösa getingar runt huset.

Jag räknar med att dagens kryss blir enkelt. Det brukar det vara när Eldeman sänder med publik. I dag sändes melodikrysset från "Fridolf Rudin museet" i Munkfors.

Mitt förslag på lösning ser i dag ut så här:

V 1: Det var Siw Malmkvist som sjöng; "Ingenting går upp mot gamla Skåne". Det är väl Landskrona som är hennes hemstad? Min bror bodde där och var kompis med hennes son.

L 2: Den geografiska platsen måste vara Waxholm.

V 6 och V 12: Namnet på Per Gessles grupp, är Roxette och originaltiteln till; "Dunderhonung" är; "Sommartider".

L 1: Povel Ramels melodi heter; "Sorglösa brunn".

V 9 och L 7: Den som skrivet musikalen; "Jesus Christ Superstar", är Andrew Lloyd Webber. Vi fick höra Agnetha Fältskog sjunga; "I don´t know how to love him", fast på svenska.

V 8 och L 5: Vi fick höra en instrumental version av Zarah Leanders; "Vill ni se en stjärna".

V 3: Visst var det Bosse Parnevik som gjorde en parodi av Sven-Bertil Taube. Han växte upp i Munkfors, med föddes i Göteborg.

L 3: Äntligen fick vi höra en av de absolut bästa kvinnliga artisterna som finns. Det var bland annat Bette Midler som sjöng; "Boogie Woggie Bugle Boy of Company B".

L 4: Jag tror att musiken kommer från tv-serien; "Den vita stenen". Rätt svar ska alltså vara sten.

V 10: Försångerska till gruppen; "The Supremes", är Diana Ross. Här sjöng de; "Stop in the name of love".

V 13: De senaste veckorna har Magnus Uggla varit med flera gånger. I dag fick vi höra honom sjunga själv i; "24 timmar".

L 11: Det var Linus Wahlgren som sjöng; "Jag är en astronaut".

Nu ska jag ut och leta fler getingbo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar