lördag 30 oktober 2010

Melodikrysset vecka 43 - 2010

I dag försöker jag lösa melodikrysset hemma i Rågsved. Vintervädret har tagit en paus och det är 10 grader varmt. Ändå känns det som om vintern startade i går kväll. Jag var på bandymatchen mellan Hammarby och Edsbyn, tillsammans med mina stora barn. I år är jag inte korvförsäljare, utan reklamskyltsbärare, vilket innebär att jag kunde se hela matchen. Bajen vann med 6 - 5.

Mitt förslag i dag ser ut så här:

V 10: Caroline af Ugglas sjöng sin sång; "Snälla, snälla, snälla". I mitt tycke den bästa sången i 2009 års melodifestival. Men hon kom ju "bara", tvåa.

L 3 och L 5: Det var Frank Sinatra som gjorde; "My way", känd på engelska. En av de vackraste tolkningar jag hört av den sången, var vid begravningen av en av de svenska officerarna, som stupade i Afghanistan.

V 7: Visan vi fick lyssna till heter; "Alla fåglar kommit ren".

L 1: Musiken kom från operan; "La Boheme", av Puccini.

V 14 och V 1: I barnvisan; "Karusellen", eller: "Jungfru skär", sjunger man om Andersson, Pettersson och Lundström.

L 2: Även om jag aldrig hört; "Mitt i en korsväg", så kände jag igen Nordman, direkt.

V 6: Jag tror att musiken kom från; "Snövit". Då borde det vara prinsen som förhoppningsvis ska dyka upp. Jag är inte alls säker på mitt svar, utan detta måste jag kontrollera under eftermiddagen.

L 4: Eldeman hade helt rätt. Det var inte svårt att känna igen Jim Reeves när han sjöng; "Adios Amigo". Mest känd är han väl för de ordlekar man höll på med, när man var liten; "Varför får jag inte klösas, när Jimmy Reeves?"

V 8: Vi fick höra en instrumental version av Stevie Wonders; "I just called to say I love you".

L 13: Jag kände inte igen Povel Ramels melodi. Dock har han gjort en sång som heter; "Köp inte en Zebra", jag chansar på att det var den.

V 9: Den inklippta artisten, som sjöng med Joss Stone, var Dean Martin. Sången heter; "I can´t belive".

L 12: Den vackra musiken; "Brusa högre lilla å", har komponerats av Björn J-son Lindh.

L 11: Musiken var hämtad från musikalen; "We will rock you". Jag tror att den handlar om rockgruppen Oueen.

Dagens kryss var inte helt lätt. Jag har fått googla två gånger och måste chansa på två svar. Nu ska jag byta till vinterdäck på bilen - ytterligare ett tecken på att det är vinter.

2 kommentarer:

  1. L13: "En tillräckligt stor summa pengar"?

    SvaraRadera
  2. Hej anonym och tack för din kommentar och ditt tips. Dock tror jag inte att det kan vara den melodi du föreslår, eftersom Eldeman sa att det var en konstig uppmaning.

    Ha en trevlig helg.

    Krister

    SvaraRadera