lördag 26 februari 2011

Julen varar den till påska

I den berömda visan; "Nu är det jul igen", sjunger vi att julen den varar till påsken, men det var inte sant för där emellan kommer fastan.

I dag har julen kommit tillbaka i vår familj. Min yngsta dotter uttryckte en stark längtan efter Jesus under eftermiddagen. Det tog en stund innan vi förstod att hon saknade sin julkrubba. Nu har min fru hämtat upp krubban från källaren och jag har berättat julevangeliet för min dotter.

Hur mycket vi än försökte förklara för henne att Jesus föddes på juldagen så nöjde hon sig inte. Hon saknade "sin" Jesus, så det fick bli som i visan. Vi firar julen ett tag till, åtminstone så får julkrubban stå framme till askonsdagen.

Min dotter sätter sig i en stol framför krubban och förväntar sig att jag ska berätta om Josef, Maria, Jesus, stallet, herdarna, ängeln Gabriel och de tre vise männen; Baltzar, Kasper och Melkier. Även om jag och min fru tycker att det känns märkligt så uppskattar vår dotter berättelsen lika mycket nu, som hon gjorde i julas.

4 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte3 mars 2011 17:51

  Tja, i år är det ju näst intill rekordlångt till påsk och dessutom är ju Maria Bebådelsedag julorienterad - så varför inte fira lite jul...

  SvaraRadera
 2. Hej Thorsten.

  Dessutom hänger ju allt samman... Kyrkoåret är ju cirkulärt och inte linjärt... så varför inte fira lite jul...

  Allt gott!

  Krister

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte3 mars 2011 20:14

  Ja, och till råga på allt ska jag tillsammans med en av våra pastorer dialogpredikar på (söndagen efter) Maria Bebådelsedag...

  SvaraRadera
 4. Hej igen Thorsten.

  Vad spännande med en dialogpredikan. Det har jag bara gjort två gånger under alla år.

  Lycka till.

  Krister

  SvaraRadera