lördag 19 februari 2011

Melodikrysset vecka 7 - 2011

Denna vackra lördag i februari, försöker jag lösa melodikrysset hemma vid matsalsbordet i Rågsved. Ute är det strålande solsken, snö och kallt. Bredvid datorn har jag som vanligt en kopp kaffe. I dag behöver jag inte oroa mig för internet uppkopplingen, utan jag kommer att lägga ut svaren så snart jag kommit på dem. Det enda "störande" momentet är trafikupplysningar, men jag vet inte hur man ska ställa in radion för att slippa dem.

I dag har jag följande förslag till lösning på melodikrysset:

L 1: Dagens kryss börjar med en av min ungdoms stora hits. "By the rivers of Babylon", med Boney-M. Denna gick varm på discoteken när jag var i tonåren.

V 1 och L 2: Ytterligare en av min absoluta favoriter, Bruce Springsteens; "Born in the USA". Jag såg honom live i Budapest i mitten på 80-talet, då jag var i Ungern för att delta i militärhistoriska VM i ridning.

V 15 och L 3: Det var Magnus Carlsson och Magnus Carlson som sjöng i tur och ordning; "My galaxy" och; "Jag ber dig".

L 13: Att rätt svar ska vara mus, är inte svårt att se, men vad musiken heter, det har jag ingen aning om. Det finns en engelsk barnvisa som heter; "Three blind mice", "Tre blinda möss", kan det ha varit den?

L 11: Den populära skådespelerskan som sjöng; "Kom in i mitt hus", var Inga Gill.

V 10 och L 8: Musiken är skriven av Mozart och är hämtad från Milos Forman´s film om honom. Filmen heter; "Amadeus".

V 7: Det var Tommy Nilsson´s bidrag i 1989 års melodifestival som vi fick höra instrumentalt. Den hette; "En dag".

L 6: "One love", var ett samarbete mellan Andreas Johnson och Carola. Tyvärr gick det inte så bra för dem i melodifestivalen 2008.

V 9 och V 14: Att det ska vara England var inte svårt att lista ut. Jag tror att melodin heter; "Streets of London" och handlar om London´s slum.

V 12: Jag tror att det var EMD som sjöng; "All for one, and all for love".

L 5: "Den glade bagaren", från San Remo stad, han håller på med deg hela dagen.

V 4: Kören från Uppsala kände jag igen direkt; "Orphei Drängar", i vardagligt tal så kallas de OD. Här sjöng de; "Uti vår hage".

40 kommentarer:

 1. V15:MAGNUS
  L3:CARLSON

  SvaraRadera
 2. L13 Three blind mice

  SvaraRadera
 3. L13:MUS Tror att låten heter "Three Blind Mice"

  SvaraRadera
 4. L13: Three blind mice - Three blind mice - they all ran over the farmers wife - she cut off their tails with a carving knife - Three blind mice - (så vill jag minnas att texten ungefär löd till denna barnvisa från första året med engelska i realskolan...

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer. I dag hinner jag skriva ett tack under nyhetssändningen.

  Jag hittade "Three blind mice", på google, men tack för hjälpen som styrker mitt val av svar. Det skulle kunna ha varit även lus.

  Lycka till med andra halvan.

  Krister

  SvaraRadera
 6. V10:MILOS Foreman
  L8:AMADEUS

  SvaraRadera
 7. three blind lice hahaha

  SvaraRadera
 8. V12: E-M-D chansar jag på. ;-)

  SvaraRadera
 9. V7: EN DAG av Tommy Nilsson

  SvaraRadera
 10. tror du att du är Gud som under programmets gång lägger in de rätta svaren här? Urdåligt

  SvaraRadera
 11. L6:Andreas Jonson

  SvaraRadera
 12. det är väl frivilligt att läsa, och de rätta svaren... dem har bara Anders Eldeman, finns många bloggare som roar sig med att lösa under programmets gång...

  SvaraRadera
 13. Men du,låt bli att läsa

  SvaraRadera
 14. V:12 är gruppen E.M.D som det ska st på V:12

  SvaraRadera
 15. Vi vill i alla fall tacka för viss hjälp när vi kört fast :)

  SvaraRadera
 16. V9:ENGLAND
  V14:SLUM
  "Streets Of London"

  SvaraRadera
 17. Det är ju frivilligt att skriva vad man vill och man behöver ju inte gå in på denna sida om man inte vill. Amen

  SvaraRadera
 18. L5:DEG "Den glade Bagaren"

  SvaraRadera
 19. V4: OD (Orfi Drängar)

  SvaraRadera
 20. Det finns alltid någon som irriterar sig på någon.

  SvaraRadera
 21. Trevlig helg Krister!

  SvaraRadera
 22. Gött. TIllsammans är vi oslagbara. Jag brukar lösa själv så långt jag kan och sedan titta in här. Inga Gill hade jag inte klarat utan hjälp.

  SvaraRadera
 23. Får man verkligen göra så här? Vad säger ert samvete om det?

  SvaraRadera
 24. Tack för hjälpen. Ha en bra helg. Skånepåg.

  SvaraRadera
 25. Hej alla anonyma och tack för era kommentarer.

  Jag har aldrig hört att det skulle finnas en sång som heter; "Three blind lice", men även lus skulle kunna passa in i krysset.

  Till dig anonyma läsare som undrar om jag tror att jag är Gud, måste jag ställa motfrågan; "Tror du att du är Gud, som kan bestämma vad människor gör tillsammans?"

  Om du inte vill läsa mitt förslag till lösning då är du fri att låta bli. Du behöver inte googla efter rätt svar så att du hamnar på min blogg. Nu råkar vi vara ett par tusen människor som tycker att det mänskligt att hjälpa varandra. Jag vet inte vad du har för Gudsbild, men den Gud jag tror på är en Gud som gläder sig över att människor umgås och hjälper varandra. Den Gud som jag tror på skuldbelägger ingen och anser inte att någon tagit över Hans/Hennes uppgift för att de försöker hjälpa andra som har samma intresse.

  Jag önskar alla läsare en trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 26. http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQLj6mC680VsmfHRoh535s9ylXHhpcGb3Z-i7AN2LMlK9Xxw8LC&t=1

  SvaraRadera
 27. Till dig, anonyma läsare, som undrar om man får göra så här och vad vårt samvete säger om det, vill jag säga:

  Spelar det någon roll hur du får reda på svaren? Finns det kunskap som är finare än annan? Är det finare att googla fram rätt svar på Wikipedia, Youtube eller Enn Kokks blogg, än att läsa det från min eller någon annan som roar sig med att försöka hjälpa andra melodikryssare? Är det finare att slå upp svaret i en lexikon än att fråga en granne?

  Mitt samvete är i detta avseende helt rent. Om du får dåligt samvete för att du inte kan svaren utan att googla, då bör du nog låta bli att göra det.

  Om du med samvete syftar framåt, till en eventuell vinst, så är det omöjligt att avgöra vilka som i dina ögon "fuskat", genom att söka rätt svar på nätet. Varje vecka har jag flera tusen människor som vill kontrollera sina svar mot mitt förslag - är det fusk?

  För två år sedan vann Enn Kokk första priset. Han hade inte ens skickat in sin lösning.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 28. Bra sagt!!!Precis som Lasse Berghagen sjunger -Sträck ut en hand- på samma sätt gör vi här på detta forum. Vi får inte bara hjälp med en del krånliga frågor :)
  Utan främst så får vi umgås och tycker det är roligt att få träffa andra medlodikryss älskare. Mvh Kristina/Elisabeth (Dotter/Mor)

  SvaraRadera
 29. HejKrister! Det är jättekul att lösa tillsammans! Samtidigt som jag löser med dig är jag uppkopplad på MSN med vänner i Thailand, Spanien och runt om i Sverige. Vi har också en kryssgrupp på FB. Ett bra sätt att hålla kontakt regelbundet med sina fina vänner, annars skulle vi inte "träffas" så ofta. Det är ju mycket kul info som byts mellan låtarna från jordens alla hörn! Ha en härlig dag! Bästa hälsningar Anette

  SvaraRadera
 30. Hej Kristina, Elisabeth, Vicevärd, Skånepåg och alla anonyma!

  Jag önskar er alla en trevlig helg.

  Med tanke på den läsare som skrivet kommentarer om att det är urdåligt och den som skrivet om samvetet, vill jag säga.

  Under hela mitt liv har jag haft som målsättning att hjälpa människor. Den som fått hjälp kommer att hjälpa andra. Det innebär att godheten och kunskapen kommer att sprida sig till fler människor.

  Jag är inte heller sen att ta emot hjälp, när jag behöver det. Det gör jag utan dåligt samvete.

  Mitt förhållningssätt bygger på följande:

  - Mitt liv hänger samman med alla andra människors liv.
  - Jag blir inte bättre av att någon annan är sämre.
  - Jag blir inte sämre av att någon annan är bättre.
  - Min kunskap förminskas inte av att någon annan har mer.
  - Min kunskap blir inte större av att någon annan har mindre.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 31. Jag har fått ytterligare en kommentar som jag inte kommer att publicera då den innehåller personangrepp mot mig och mitt yrke.

  Till dig som skrivet inlägget vill jag säga att jag gärna har en diskussion eller ett samtal med dig, men inte på detta forum.

  Med vänliga hälsningar.

  Krister

  SvaraRadera
 32. Hej Anette och tack för din kommentar.

  Jag håller helt med dig. Att lösa melodikrysset tillsammans med andra ger ett mervärde, mycket större än önskan om att vinna. Det var länge sedan jag slutade bry mig om jag vinner eller inte. Det händer att jag inte ens skickar in mitt förslag till lösning.

  Genom melodikrysset har jag kontakt med människor i hela Sverige, USA och Europa. Jag har också fått nya vänner och kontakter genom att jag lägger ut mitt förslag till lösning här på bloggen.

  Kryssa på och umgås med dina vänner via MSN och FB, utan att ha dåligt samvete för att ni hjälps åt. När vi människor slutar att hjälpa varandra för att öka våra egna vinstchanser, då är det riktigt illa ställt med mänskligheten.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 33. Världen förändras och vi med den, nåja nästan alla. Förr satt vvi i fotogenlampans sken och umgicks genom samtal, sång, hitorier och frågetävlingar. Idag umgås vi också men via olika medier. Undrar om det var fusk och samvetslöst att umgås även då....

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
 34. Hej Mumof5 och tack för din kommentar och din vänliga feedback.

  Visst är det konstigt att några anser det vara fusk att hjälpa varandra över nätet, men det är inte fusk att fråga grannen eller slå upp i ett lexikon. Förmodligen anser de inte heller att det är fusk att hitta informationen på google eller wikipedia eftersom de söker på nätet...

  Ha en trevlig vecka!

  Krister

  SvaraRadera