lördag 26 februari 2011

Melodikrysset vecka 8 - 2011

Även denna lördag försöker jag mig på att lösa melodikrysset. Den värsta kylan har släppt Rågsved ur sitt grepp, men i stället blåser det ganska rejält. Som vanligt sitter jag med datorn och en kopp kaffe.

Jag kommer försöka hinna med att lägga ut mitt förslag till svar så snart jag har ett förslag. Jag ska även försöka hinna med att svara på kommentarer under programmet. Vi får se om jag klarar av att göra så många saker samtidigt, eftersom jag måste hinna med att googla om jag inte kommer på svaret eller är osäker. Nåja det ger sig.

I dag har jag följande förslag till lösning på melodikrysset:

L 10: Dagens kryss började med Måns Zelmerlöw och; "Cara mia", från melodifestivalen 2007. Nu ska han bli allsångsledare på Skansen, efter Anders Lundin.

L 12 och V 13: Jag kände igen melodin, tror att jag hört den med Siw Malmkvist. Men orden kommer inte fram riktigt. Är det inte; "Två små fåglar på en gren"?

V 12 och L 5: "Diana", av och med Paul Anka, kände jag igen direkt. Den gick varm på marketenteriets jukebox då jag gjorde lumpen på I 16 i Halmstad.

V 1: Jag känner ju igen musiken, men är inte helt säker på varifrån. Mycket filmmusik är ganska lika. Det skulle kunna vara från filmen om Karen Blixens liv; "Mitt Afrika", med Meryl Streep i huvudrollen. Jag chansar på denna fråga. Men Eldemans tillägg styrker mig i mitt förslag.

L 1: Visst var det; "Hej, hej Monika", fast på japanska?

V 8: Detta borde jag ju kunna direkt. Efter att ha varit militär i 14 år så vore det självklart att jag kan olika marscher. Jag känner igen den, men har ingen aning om vad den heter eller vad den handlar om. Jag måste dock chansa... Var det; "Alte kameraden"? "Gamla kamrater"? Med hjälp av google chansar jag på den. Tack kära bloggläsare som understryker mitt förslag.

L 7 och V 11: Att det var musiken till; "Familjen Adams", det hörde jag direkt. När jag var liten så sjöng vi; "Skala banan", när vi hörde denna musik. Är det rätt svar? Bananen förminskas ju när man skalar den.

V 6: Med hjälp av google och; "Söderjäntans söndag" hittar jag fram till Monica Nielsen.

L 2: "Part of me, part of you", är hämtad från filmen; "Thelma och Louise". Jag uppfattade aldrig vem det var som sjöng.

L 11: Även om det var en instumental version, så hörde åtminstone jag, Bengt Feldreichs röst i bakhuvudet; "Ser du stjärnan i det blå".

V 9: "Vad jag drömt om dig", eller "Drömmen om Elin". Jag trodde att det var en Evert Taube visa, med det visade sig, med hjälp av google, att det var Kalle Jularbo som gjort musiken.

L 3: Vi fick höra; "Just a minute", med bröderna Rongedal, från melodifestivalen 2008. Det är bara någon vecka sedan de var med i; "Fångarna på fortet".

L 4: Dagens kryss går i mål med; "Kan du vissla Johanna". Mina tankar går till julafton och den fantastiska kortfilmen med samma namn. Per Oscarsson gör en fantastisk roll i den filmen. Tyvärr gick han ur tiden i början av året under mycket tragiska omständigheter.

15 kommentarer:

 1. V8: Alte Kameraden

  SvaraRadera
 2. V8 alte kameraden Carl Teike
  mvh Kjell

  SvaraRadera
 3. V 8 Alte Kameraten

  SvaraRadera
 4. Hej anonym, Kjell och anonym och tack för hjälpen.

  Jag hittade marschen via google på Teike.

  Tack igen.

  Krister

  SvaraRadera
 5. Thelma (Thelma & Louise

  SvaraRadera
 6. v9 -trodde det var Kolstervalsen? "Kom, i kostervals slå din runda arm OM min hals"
  Annelie

  SvaraRadera
 7. Elderman sa om marschen i V8 att det handlar om EN sådan så den bör rimligen bli KAMRATEN

  SvaraRadera
 8. Tackar ödmjukast! Jag går ofta bet på de lite äldre melodierna, särskilt nu när jag inte bor hemma längre och har mamma bredvid mig ;-)
  Men drömmen OM Elin kunde jag :-)

  SvaraRadera
 9. Hej Marie, Annelie, Anonym och Julia och tack för era kommentarer.

  Jag är ganska säker på att det var "Drömmen om Elin", av Jularbo.

  Jag blev så uppstressad över att jag borde kunna marschen, så jag lyssnade inte riktigt. Både kamrater och kamraten går ju in... Jag tror att jag skickar in en lösning med kamrater och en med kamraten...

  I dag var det inte helt lätt. Jag har behövt googla en hel del.

  Tack för i dag!

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 10. jo jag hade fel om kostervalsen! Och jag håller med Julia. Jag går ofta bet på det äldre melodierna.
  Tack säger jag med!
  //Annelie

  SvaraRadera
 11. Hittade hit. Kunde inte själv idag Tack Tack. Kul underhållning på lördags fm.Barbro.

  SvaraRadera
 12. Hej Annelie och Barbro och tack för era kommentarer.

  Det är precis detta som är meningen, att vi ska hjälpa varandra och umgås över hela landet.

  Den enda tid på hela veckan, som jag inte svarar i telefon är lördagar mellan kl. 10.00 och 11.00.

  Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 13. Tack för hjälpen med Alte Kameraden - vi kände inte igen den gamla välkända marschen!

  SvaraRadera
 14. Hej Elisabeth.

  Tacka google och mina läsare. Jag kände igen marschen, men inte titel och namn. Tack vare google kom jag fram till Alte Kameraden. När läsarna också skrev den titeln då kände jag mig trygg med förslaget.

  Allt gott och trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera