torsdag 24 februari 2011

Samverkan

I dag har jag varit på ett intressant möte angående samverkan inom Svenska kyrkan. Alla kyrkoherdar i Sollentuna kontrakt träffades tillsammans med projektledaren för Stockholms stift. Med vid mötet var också kanslichefer, förvaltningschefer och andra som bär ett ansvar för församlingarnas administration, styrning och ledning.

Under 2010 har stiftets projektledare samlat in information om församlingarnas IT och telefoni. Därefter har han gjort en analys och en konsekvensbeskrivning över nuläget. I dag presenterade han kostnader för nuvarande IT och telefoni-lösningar och kostnader för att gå med i det projekt som Svenska kyrkan och Stockholms stift bedriver.

Järfälla församling ligger väldigt långt fram vad gäller både IT och telefoni. Det visade sig att vi skulle få ökade kostnader om vi går med i samverkansprojektets IT-förslag. Eventuellt skulle vi kunna spara en och annan krona om vi går med i telefoni-lösningen som presenterades, beroende av hur vi önskar det med en egen telefonist.

Det är oerhört skönt att ha Thomas som förvaltningschef. Han kan allt detta på sina fem fingrar. Det är också roligt att konstatera att de frågor som han drev för flera år sedan, gör att vi i dag ligger i framkant vad gäller alla IT och telefoni-lösningar. I nuläget har vi inget att tjäna ekonomiskt, på att gå med i Svenska kyrkans och Stockholms stifts samverkansprojekt.

2 kommentarer:

 1. Varning: När Västerås kommun gick över till IP-telefoni hölls verksamheten uppe med de anställdas privata mobiltelefoner. Gå inte på detta lurendrejeri!

  SvaraRadera
 2. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  Någon IP-telefoni är inte aktuell. Vi har en Centrexlösning där mobiltelefon och fast telefon fungerar likadant.

  Allt gott!

  Krister

  SvaraRadera