lördag 26 mars 2011

Melodikrysset vecka 12 - 2011

Så är det lördag igen. Även i dag är det en vacker vårdag med strålande solsken och en temperatur kring nollan. Det märks att våren är här genom att gården är full med smutsig snö och bilrutan är full av stenskott. Som brukligt är, så sitter jag vid matsalsbordet i Rågsved, med en kopp kaffe bredvid mig. Vårt nya modem kom i går med posten, så nu fungerar det trådlösa bredbandet igen. Det enda som kan störa dagens försök att lösa melodikrysset, är avbrott för trafiknyheter.

I dag har jag följande förslag på lösning av melodikrysset: (För dig som vill ha några svar att pröva dina egna mot.)

V 10: Vilken härlig inledning på dagens kryss. En av mina barndomsfavoriter; "Swing it magistern", med Alice Babs. Om jag minns rätt så var den med i en film med samma titel.

V 9: Jag är ganska säker på att musiken kommer från Lasse Åbergs film; "Den ofrivillige golfaren", och handlar om världens roligaste spel och sport, golf. Jag räknar dagarna tills jag ska kunna gå årets första runda på Viksjö Golfklubb.

L 1 och L 7: Det var Cornelis som sjöng sin egen; "Somliga går med trasiga skor", på holländska. Den var med även förra veckan, men då på svenska, med Lasse Berghagen och "Plura".

V 8: Bellmans; "Fjäril vingad syns på Haga", utspelar sig på Haga, alldeles i närheten av kronprinsessans nya bostad.

L 5: Ytterligare en av mina barndomsfavoriter; "Lyckliga gatan", med Anna-Lena Löfgren. Det var en av de få skivor vi hade i min barndoms hem. Den spelades på en gammal skivspelare som var lika stor som en byrå. Man kunde stapla 10 skivor ovanpå varandra, så att de spelades i tur och ordning. Tyvärr hade vi inte så många.

V 12: "Sov du lilla videung", handlar om vide. Den kan sova tryggt en liten stund till, åtminstone i Stockholms förorter, för än så är det vinter.

L 11: Jag vet inte hur många gånger Eldeman har haft med E-M-D i melodikrysset. Här hörde vi dem i; "Baby goodbye", ur 2009 års melodifestival.

Hittills har det varit ett extremt lätt kryss. Jag har inte behövt googla en ända gång. Det är faktiskt roligare när man måste vara lite av en internet-detektiv i musik.

V 13: Frank Sinatra sjöng; "On the sunny side of the street", med stöd av en stor orkester som leddes av Billy May.

L 4, V 1 och L 2: Vi fick höra en instrumental version av: "Vår sista dans", på saxofon.

V 6: En av upphovsmännen bakom; "I kissed a girl", med Katy Perry är Max Martin.

L 3: Återigen fick vi lyssna till Evert Taubes; "Nocturne". Jag vet inte hur många gånger den varit med i melodikrysset, senast var bara för någon vecka sedan. I texten sjunger man; "Sov på min arm...". Viloplatsen är alltså på armen.

V 4: Visst var det en "upphottad" version av; "Vi äro musikanter", som framfördes instrumentalt, på gitarr?

V 14: Att rätt svar skulle vara Lady Gaga, det såg jag för länge sedan. Här fick vi höra henne sjunga; "Alejandro".

I dag var melodikrysset extremt lätt. Den enda frågan jag behövt googla på är orkestledaren Billy May.

Jag önskar alla läsare en fortsatt trevlig lördag.

17 kommentarer:

 1. Här i GBG så börjar den vakna! Välkommen underbara vår!

  SvaraRadera
 2. vår sista saxofon

  Max Martin

  SvaraRadera
 3. Ylva Wändahl26 mars 2011 10:57

  Herrens vägar är förunderliga, här hittar jag din trevliga blogg när jag letar efter orkesterledaren som Frank sjöng med :)
  Tack för hjälpen. Och jag håller med om att det var ett ovanligt lätt kryss!
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. älskar denna sida, har jag problem med minna svar är det bara att titta här. tack

  SvaraRadera
 5. Hej Krister! Än en gång har jag tagit hjälp av dig, börjar mer och mer se dig som en slags facit. Detta kanske kan verka som slöhet men vadå, googla i allmänhet eller googla på kyrkoherdens tankar känns ungefär som samma sak.
  hur som helst; tack för hjälpen (igen)

  MVH / Janne

  SvaraRadera
 6. Godmorgon :-)
  Ja i dag var det lätt, jag Googlade också på Billy May. Känns ju härligt att själv kunna fixa krysset, trots att inte herr Myrén är närvarande (lite tråkigare bara). Myrén bygger mässmonter i Örebro och jag ska ladda för fest med några vänner, så det går ingen nöd på mig!
  Trevlig helg och tack för en mysig blogg!
  Anna från Väddö

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym i Göteborg, Anonym, Ylva och Janne.

  Tack för era trevliga och uppmuntrande ord och kommentarer.

  I dag känns det som om jag inte behöver dubbelkolla så många svar.

  Jag önskar er alla en trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 8. Tack för Billy May.!
  Ha en fin dag.

  Sylvia

  SvaraRadera
 9. Hej Anna och Sylvia!

  Även er vill jag tacka och önska en trevlig helg.

  Jag önskar att Anna får en trevlig fest på Väddö, även om herrn är bortrest. Kanske kan han se en revy med "Hjalmar", som var i förra veckan.

  Krister

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset om "Hjalmar" ska framföra det.
  Sist vi var på teater såg vi "fyra lyckliga män" i Uppsala. Den föreställningen där Lasse Eriksson dog på scen. En obehaglig känsla som fortfarande sitter kvar i kroppen. Skulle nog sitta fint med en revy eller nåt för att komma ur det obehagliga. Nu ut i solen, hjälper mot mycket....härliga vår VÄLKOMMEN!
  Ha det gott!
  /Anna, Väddö

  SvaraRadera
 11. Hej igen Anna.

  Fy vad hemskt med Lasse Eriksson. I veckan träffade jag en man som jobbade med uppsättningen. Han var fortfarande chockad över det som hände. Värst tyckte han att det var när alla skrattade och trodde att det var ett skämt.

  Ni behöver verkligen en ny upplevelse. I avvaktan på den så duger säkert solsken och en kopp kaffe i lä.

  //Krister

  SvaraRadera
 12. Har precis upptäckt din sida; tack för hjälpen med orkesterledaren May. Jag har en känsla av att jag kommer att komma tillbaka nästa lördag!
  Ha en härlig helg!
  Ännu en Anna

  SvaraRadera
 13. Hej Ännu en Anna och tack för din kommentar.

  Du är välkommen till min blogg och de ca 6000 besökare som jag har på lördagarna. Vi är en samling melodikryssare som försöker hjälpa varandra.

  Du är varmt välkommen tillbaka.

  Med vänliga hälsningar.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 14. Efter 7 km promenad och ny fundering och googlande lyckades jag med din hjälp fixa Billy May. Tack och ha en skön helg!
  Tage i Uddevalla

  SvaraRadera
 15. Hej Tage och tack för din kommentar.

  Ibland när man kör fast i melodikrysset, så hjälper det lika mycket att göra något annat som att googla.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Kom in på din sida idag.Jättetrevligt! Löser krysset med min kusin per telefon, varje lördag. Igår hade vi problem med May. Hon hittade det i ett musiklexikon.
  Hälsning från Bohuslän.
  Majvor

  SvaraRadera
 17. Hej Majvor och välkommen hit.

  Det låter roligt att kunna lösa krysset med någon i verkligheten eller via telefon. Ibland frågar jag mina tonårsbarn om det är någon modern musik. Det är därför jag bloggar om melodikrysset. Jag anar att jag inte är den enda i Sverige som försöker lösa melodikrysset själv. Jag har heller inget lexikon, så jag använder google.

  Hälsningar från ett mulet Stockholm.

  Krister

  SvaraRadera