fredag 23 oktober 2009

Klimatmöte

I dag blev jag riktigt irriterad då jag körde till jobbet. I vanliga fall åker jag pendeltåget, men i dag tog jag för en gångs skull bilen.

Hela området kring Älvsjömässan och delar av Essingeleden var avstängd. I varje vägkorsning stod en polisbil och minst två poliser.

Anledningen är att det pågår ett klimatmöte på Älvsjömässan. Det är vi skattebetalare som betalar kalaset. Vi har betalt deltagarnas löner, resor, traktamente, mat och hotellrum.

Det är också vi som betalar alla poliser och all polisövertid, som det kostar för att deltagarna ska åka i fina korteger till och från mässan.

Som tack för det så stängs vägarna av så att vi kommer för sent till jobbet. Dessutom står det tusentals bilar på tomgång och spyr ut avgaser medan vi väntar på att deltagarna till klimatmötet, ska åka förbi i limousiner, till ett möte om hur vi ska minska utsläppen.

Är det bara jag som blir förbannad?

Det är ju fullständigt vansinnigt Varför i hela fridens namn lägger man inte klimatmötet i Arvidsjaur eller Värnamo?

Där skulle vi slippa extra poliser för att stänga av vägarna, människor skulle slippa sitta i bilköer och komma för sent till jobbet, delegaterna skulle komma till och från mötet fortare, vi skulle spara massor av pengar och vi skulle slippa en massa onödiga avgaser.

2 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga, Uppsalas alla hotell var fullbokade den gångna veckan. Kyrkorådsmöte, vem står för de stålarna? Iofs frivilligt, då man inte längre behöver vara medlem i den Svenska kyrkan.
  /Affekt

  SvaraRadera
 2. Hej Affekt och tack för din kommentar.

  Det är helt rätt att det i veckan varit Kyrkomöte i Uppsala som en del i Svenska kyrkans demokrati. Att de är i Uppsala beror sannolikt på att Kyrkomötet alltid varit där. Självklart skulle man kunna lämna in en motion via sina förtroendevalda om att flytta mötet till en annan stad.

  Precis som du skriver så är det frivilligt att var tillhöriga Svenska kyrkan.

  Jag vet inte hur mycket Kyrkomötet kostar men självklart är det alla vi tillhöriga, som betalar huvuddelen av det, precis som vi betalar för Riksdagen. Jag tycker, precis som du, att vi ska ifrågasätta kostnaderna i förhållande till nyttan. Behövs det 251 ledamöter? Behöver de träffas 2 veckor varje år?

  Jag vet inte om det varit trafikkaos i Uppsala i veckan och om det tjänstgjort ett hundratal poliser för att Kyrkomötesdeltagarna har eskorteras i limousiner till och från mötet. Jag vet inte heller om det påverkat Uppsalaborna så att de fastnat i trafiken och kommit för sent till sina arbeten.

  Vad jag vet till 100 % är att Kyrkomötet inte motverkat sig själv. Det har firats gudstjänster och man har arbetat för sitt syfte, även om inte alla tycker om resultatet.

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera