lördag 31 oktober 2009

Melodikrysset vecka 44 - 2009

Självklart vann jag inte heller förra veckan, men jag fortsätter att skicka in mina förslag på lösning. Undrar hur de som är två vinnare gör, när de vinner en klocka. Har de den varannan dag eller tar en klockan och en remmen?

I dag var det riktigt svårt och jag måste chansa på flera svar. Jag behöver dubbelkolla mina svar under eftermiddagen. Mitt förslag på lösning av dagens melodikryss ser ut som följer:

V 11 och L 13: Roxette består av Marie Fredriksson och Per Gessle. De sjöng en sång som jag aldrig hört tidigare; "Reveal".

L 1: "Jag lindar av olvon..." sjunger man vid midsommar. Sången kan heta; "I midsommartid", men jag är inte säker.

V 8: Jag tror att sången heter; "Sol och vår". Den sjöngs av Inger Berggren vid 1962 års Euorovisionsschlagerfestival.

L 2, V9 och L 4: Sarah Dawn Finer sjöng; "Moving on" från årets melodifestival.

V 5: Jag känner väl igen melodin, men vet inte vad den heter. Jag tror att den, av någon anledning, handlar om Gotland. Mitt förslag är att det handlar om ruiner.

L 5: Tommy Körberg sjöng; "En som du". I den engelska versionen upprepas ordet red. Detta är en vild chansning, men det finns en reggaelåt som heter; "Red, red, wine". Jag vet inte när den skrevs men det var UB 40 som gjorde den känd. Det skulle kunna vara den sången men i ett annat tempo och med en annan rytm.

V 7 och V 14: Andrew Lloyd Webber har skrivet musiken till; "No mather what", som Boyzone sjöng så vackert.

L 14: "We are all the winners", fick vi höra i en instrumental version. Jag tycker bättre om originalet med Nick Borgen.

V 15 och L 3: Ronnie Ronaldo visslade sången; "I en klosterträdgård".

V 6: Darin sjöng en av sina nya låtar; "Paradise".

L 12: Jag chansar på att djuret som inleder sången är en ren. Jag kommer inte på texten till melodin även om jag känner igen musiken.

V 1: Sången kommer från; "Annie get your gun". Jag vet inte vad sången heter även om jag kan texten utantill. Det som kvinnan och mannen gör i duetten är att de mästrar varandra. Jag chansar på att verbet ska vara, mästra.

L 10: Även på denna fråga, måste jag chansa, och jag gör det på näbb. Jag vet inte vilken tecknad seriefigur det kan handla om, men det skulle kunna vara "Hacke Hackspett".

Nu ska jag åka till Valbo och köpa en ny dammsugare till stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar