lördag 10 oktober 2009

Melodikrysset vecka 41 - 2009

Inte heller denna gång drog Anders Eldeman mitt namn bland de som skickat in rätt lösning. Jag slutar dock inte att hoppas på att jag någon gång ska vinna en klocka. Kanske är det ett tecken på att hoppet är det sista som överger en människa. Om jag mot förmodan någon skulle vinna då får jag väl ett lexikon och inte den klocka som jag så hett eftertraktar.

Mitt förslag på lösning för dagens kryss ser ut som följer:

V 10: Gigi Hamilton heter sångerskan i Style. Vi hörde deras sång; "Dover - Calais", som de tävlade med i Melodifestivalen 1986.

L 1: Tv-serien heter; "Törnfåglarna", på svenska. En fantastisk serie som handlar om en omöjlig kärlek mellan prästen Ralph och Meggie. En av de få tv-serier som är lika bra som boken.

L 8: Egon Kjerrman sjöng; "Kom ner från taket". En svensk version av en känd rocklåt som jag inte kommer på vad den heter.

V 1: "Teddybjörnen Fredriksson", är en av Lasse Berghagens bästa och mest populära sånger.

V 6: Jag chansar på att det var Mattias Enn som sjöng; "Klar till drabbning". Han brukar sjunga gamla schlagersånger och sånger av Jules Sylvain. Dessutom har han sjungit med orkestern "Astoria".

L 4: Det geografiska området som Eldeman frågade efter måste vara Öresund. Jag tycker att jag känner igen musiken och att den heter något i stil med; "Mitt Öresund".

V 9: Vem det var som sjöng; "I washed my hands in muddy water", måste jag chansa på. Med hjälp av bokstäverna runt omkring så gissar jag att det var Sten Nilsson från min mammas favoritband "Sten och Stanleys".

L 3: "Brevet från Lillan", är en sång som jag kände igen direkt. Min svärfar brukar sjunga den med egen text.

V 5: Rätt ord ur titeln är rövare. Vi hörde en sång ur; "Rövare i Kamomilla stad".

L 2: Djuret som det sjungs om i; "La Paloma" är duva. Vi brukar sjunga sången med en annan text som handlar om svärmor. Jag tror att det finns en svensk text som heter; "Den vita duvan".

V 13: Måns Zelmerlöw sjöng; "Hope and glory" ur årets svenska melodifestival.

L 12: Vi hörde musiken till; "Drömmen om Elin".

V 7: Psalmen vi hörde var psalm 300; "O, hur saligt att vandra hemåt vid vår Faders hand".

V 11: Vi hörde en sång som jag tror heter; "Vår sista dans". Jag sjunger med i orden "håll i mig hårt och håll mig nära".

3 kommentarer:

 1. trist att du lägger ut svaren på nätet.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym!

  Jag lägger ut mitt förslag på lösning, för att den som så önskar, ska kunna få hjälp.

  Det är min fasta övertygelse att vi människor ska hjälpa varandra. Jag blir ju inte sämre för att någon annan är bra.

  Jag förstår inte riktigt vad det är som gör att du tycker att det är trist. Den som inte vill se mina förslag, kan ju låta bli.

  Hur kommer det sig att du tycker att det är trist?

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla här.. ville svara till Anonym.. det ligger lite i uttrycket "den som söker ska finna". hur visste du att du kunde hitta förslag på svaren här, om du inte sökte efter just.. svaren???

  SvaraRadera