lördag 23 januari 2010

Melodikrysset vecka 3 - 2010

Äntligen lördag och i dag är jag ledig. Sitter i stugan framför brasan med en kopp kaffe och försöker lösa dagens kryss. I dag är jag särskilt glad eftersom rörmokaren, i går eftermiddag, lyckades lösa isproppen så vi åter har vatten.

Mitt förslag i dag ser ut så här:

V 1: Arvingarna sjöng; "Kärlek överallt".

L 4: Visan utspelar sig i Australien. Jag tror att vi hörde; "Himlajord", av Evert Taube.

V 14: Musiken var hämtad från; "Familjen Adams". När jag var liten sjöng vi; "Skala banan, skala banan, skala banan".

L 1: En av mina favoriter, Bryan Adams, sjöng; "When you realy love a woman".

V 6 och V 7: Björn Ulveus och Benny Andersson har skrivet musiken till Chess, där sången; "I know him so well", finns med. Det var; "The shadows" som spelade. "The shadows" ger i svensk översättning skuggor.

V 13 och L 2: Vi hörde"Sov du lilla videung".

V 11: Det djur som sjunger och berättar i Fablernas värld är, en uggla.

L 11: Redan innan han började sjunga så kände jag igen Ulf Lundells musikstil. Vi hörde en av hans nyaste låtar; "Lilla kärleken".

L 12: Musiken är hämtad från filmen; "The love story", och det är Francis Lai som har skrivet den.

L 10 och L 8: Dokusåpan som musiken var hämtad ifrån heter, "Club Goa"

V 9: Gruppen som stöttade Lasse Berghagen i hans sång; "Sträck ut din hand", heter; "Avec".

L 3: Pelle Karlssons sång heter; "När du vänder hem", det kan också ha varit "När du går över floden", men första ordet i båda sångerna är det samma.

L 5: Nina Simone sjöng; "My baby just cares for me".

Dagens kryss var inte helt lätt. Det är tur att google finns.

4 kommentarer:

 1. Hej! Det är jag igen med melodikrysset. Jag vann inte denna veckan heller, när det regnar båtar så har den fattige inga åror!! Jag räknade inte med att vinna, men 1:a prisvinnaren kom bara 12 km från där jag bor. Så det var ju nära ändå kan man kanske säga. Jag vinner nog inte denna veckan heller! Denna veckan var det lite svårare men jag och min flickvän satt och åt frukost och löste en del, men några frågor fick jag lösa på jobbet i natt med hjälp av google. Du som jobbar inom kyrkan borde väl veta att den kristna sången av Pelle Karlsson heter: När du går över floden går du ensam. Vilket jag tycker låter lite konstigt eftersom att kyrkans budskap är att Gud och Jesus är med oss hela tiden. Eller går med oss var vi än är "Om du än vandrar i dödsskuggans....... så är jag med dig". Ja, det var en liten utvikelse om kyrkans budskap, men nu är jag för att återvända till bandyn på din planhalva och irrar runt. Hoppas att du får en bra vecka. HM

  SvaraRadera
 2. Hej HM och tack för din kommentar.

  Nej jag är inget fan av kristen populärmusik, jag har faktiskt inte en enda skiva med den typen av musik. Min musikstil är reggae, framför allt Bob Marley och UB 40. Men jag gillar även country and western, Hasse Andersson och kvinnaböske band m fl.

  Jag kan inte texten till Pelle Karlssons sång, däremot delar jag din uppfattning om att man aldrig är ensam. När livet är som svårast och när allt runt omkring känns mörkt och tomt, då är Gud som allra närmast - det är min övertygelse.

  Denna helgen är det inte en enda bandymatch...

  Ha en bra vecka du också, så hörs vi kanske nästa helg?

  Krister

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Du har en sund musiksmak, jag gillar inte heller kristen popuärmusik. Ej heller dansbandsmusik eller för modern jazz eller för hård (metall alla olika sorter) rock. Däremot gillar jag gospel har både sjungit i och lett gospelkör. Har även varit i USA 2 ggr (Cleveland och Chicago) i de svarta kyrkorna och sjungit och lyssnat på gospel, men även hört ganska många predikningar. Det var en stor upplevelse när gudtjänstdeltagarna engagerar sig i predikan med kommentarer och uppmuntrande tillrop till predikanten. Det hade varit något för dig på söndagen när du håller din predikan att församlingsmedlemmarna ropade till dig: "det är bra pastorn", "speak preacher, speak" eller "berätta mera". Det hade varit ganska roligt tycker jag, det är så stelt i Sv. kyrkan. Jag gillar annars det mesta inom musik just nu pendlar jag mellan Leonard Coen, klassiskt och Lena PH!!! Jag ser framemot att allsvenskan i fotboll ska ta sin början så att vi "sillastrybare" från Lister ska få tvåla till 08-orna. I den sporten ser man verkligen bollen man spelar med till skillnad från den där konstiga ishockeyn utomhus med stor plan och röd boll. Hi, hi !!!! (-: Ha det så bra hälsar HM

  SvaraRadera
 4. Hej HM och tack för din kommentar.

  Jag är också allätare när det gäller musik. Jag gillar och lyssnar på allt utom punk, heavymetal och vissa sorters jazz.

  Jag har också varit på gudstjänster i USA. Döm om min förvåning när jag upptäcker att jag sitter och klappar händer under församlingssången.

  Prästen som predikade höll på i drygt en timme och flera gudstjänstbesökare föll i extas under hans predikan.

  Bandy är en sport som man antingen älskar eller avskyr. Jag har lärt mig att älska den på grund av att två av mina barn spelar. Men det är absolut ingen tv-sport. I verkligheten ser man bollen, åtminstone när den ligger still.

  Ha en trevlig vecka.

  Krister

  SvaraRadera