lördag 31 mars 2012

Melodikrysset vecka 13 - 2012

God förmiddag alla melodikryssare!

Så är det äntligen lördag och dags för veckans melodikryss. Denna snöiga marslördag sitter jag hemma i Rågsved framför datorn, med en kopp kaffe bredvid mig. Efter dagens kryss, ska jag åka i väg till Järfälla kyrka för att leda en dopgudstjänst, där två barn ska döpas. Dagen avslutas med ett vigselsamtal.

I dag hoppas jag på ett lite "klurigare" kryss, än det varit de senaste veckorna.

Så här ser mitt förslag till lösning ut:

V 12: Eldeman börjar med Lennart Palm, som spelar; "Stigen till Evert". Den spelades faktiskt i; "Ring så spelar vi", tidigare under förmiddagen. Men Eldeman kan väl inte veta vad de som ringer in, kommer att önska?

L 3: Yipee!!! Vi fick lyssna till min favorit i årets svenska melodifestival. Thorsten Flinck och; "Jag reser mig igen". En otroligt fin text, vacker musik och framförd med stor känsla. Namnet på orkestern; "Revolutionsorkestern", för tankarna till min ungdom på 70-talet.

V 7 och ruta nr 6: Ännu en gång får Offenbach vara med i melodikrysset. Här spelades; "Can-Can", ur; "Orfeus i underjorden".

L 4: Det låter som; "Baby elefant walk". Den råvara som elefanter förr fick lämna ifrån sig var elfenben.

V 9: "The green, green, grass of home", som här sjöngs på engelska, fick på svenska titeln; "En sång, en gång, för längesen". Jag tror att det var Stikkan Andersson som skrev den svenska texten.

L 1: En gammal Edvard Persson "dänga"; "Jag har bott vid en landsväg, i hela mitt liv". När jag var liten brukade vi skämta om att detta var den enda sång om Botvid.

V 3: Artisten som sjöng; "I want to be Chris Isak", var; "The Moniker", från årets melodifestival. En bra och melodiös sång, men inte lika bra som den han tävlade med förra året med titeln; "Oh my God".

L 8: Christer Sjögren sjöng en sång som jag faktiskt aldrig hört på engelska tidigare; "Crying in the moonlight", men det lät som Lena Ph´s; "Månsken i augusti".

V 10: "Kårspexet", trallade och lallade fram; "Diggi-loo, diggi-ley", eller; "Gyllene skor", som; "The Herreys", vann Eurovisonschlagerfestivalen med 1984. Texten börjar med orden: "Blixtar och dunder, magiska under...".

L 2 och L 11: Elena Paparizou är född i Grekland och tävlade för dem i ESC, med; "My number one", 2005. Hon talar grekiska och hennes placering blev nummer ett.

V 8: En gammal goding som min mamma gick och gnolade på; "Det är dags att bygga Noaks ark". Jag tror att det var Svante Thuresson som sjöng in den först.

V 13: Visst var det; "Tutti frutti"? Jag gillar originalet med Little Rickard, betydligt mer.

L 5: "Från Djursholm till Danvikstull", komponerades av Orup.

Återigen ett väldigt lätt kryss. Google har bara använts en gång för att dubbelkolla inledningsorden till "Diggi-loo, diggi-ley". Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg.

21 kommentarer:

 1. God morgon från ett snöfritt Helsingborg med ca 3 grader varmt..eller snarare kallt... :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon. Här har vintern kommit tillbaka. Efter flera härliga vårdagar har snön kommit åter. Förhoppningsvis är det högst tillfälligt.

   Radera
 2. God morgon från ett soligt Jämtland./IngMarie

  SvaraRadera
 3. God morgon från ett vårvackert Tornedalen. Vi har ca 70 cm snö kvar med en fin skare. Skotertur på agendan efter krysset så klart =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Monica. Det låter jätteskönt. Jag avvundas er i norr som har "riktiga" vintrar. Kör försiktigt.

   Radera
 4. V 9 En SÅNG en gång för längesen.
  MVH Solveig

  SvaraRadera
 5. Härligt solsken. 7 grader kallt på morgonen. Är hemma och löser krysset idag. Det verkar vara ganska lätt idag./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon M. Hittills har det varig ganska lätt.

   Radera
 6. Månsken i augusti./M

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Tack ww. Detta var det enda jag behövde googla i dag.

   Radera
 8. Och så kom Orup in som sista fråga. Jag tycker den är finstämd denna melodi. Trevlig helg från oss i Västerbotten./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en enkel men fin melodi med "vardaglig" text.

   Jag önskar även dig och de dina en trevlig helg, M.

   Radera
 9. Det var ett lätt kryss . Ha en bra dag alla !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig det samma Monica. Och jag håller med, det var väldigt lätt.

   Radera
 10. Idag hade jag problem, först missade jag början och sedan hade jag problem med flera av frågorna. "The Moniker" löste exempelvis äldsta dottern med en mystisk app på telefonen som kan identifiera musik:-) Så slutade det problematiskt, det gick inte att skicka in krysset. Men bättre lycka nästa gång:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det börjar i kaos, då blir det ofta ännu värre. Det är nästan omöjligt att "hinna" i fatt under direktsändning. Då brukar jag avbryta och återkomma senare via nätet.

   Otroligt att det finns sådan appar. Då behöver man ju inte googla i fortsättningen. :-)

   Jag önskar dig bättre lycka nästa gång.

   Radera