tisdag 27 mars 2012

En konstruktiv fortsättning

För ett par dagar sedan, skrev jag om några engagerade personers vilja och önskan, att skapa en konstruktiv fortsättning på den kyrkliga debatten. I dag har ett av de steg de planerar för, blivit verklighet.

Med stor glädje har jag i dag läst deras första konstruktiva resultat, nämligen bloggportalen: "Dagens kyrka". Du hittar den på följande webbadress: http://www.dagenskyrka.se/

Det känns gott i mitt hjärta att den kyrka som jag längtar efter och önskar, plötsligt finns, åtminstone på nätet. Jag ser en kyrka med människor som har olika åsikter och ståndpunkter, men jag ser dem, sida vid sida.

Nu hoppas jag och ber för, att detta ska fortsätta och bli ett vittnesbörd om att vi kan samsas i kyrkan, även om vi är oense i vissa teologiska frågor.

4 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte27 mars 2012 kl. 21:25

  Kollade upp den lovande bloggportalen för att med glädje återvända dit efter min, bortsett från Din blogg, blogg- nyhetssurf- och slösurf-fastan när vi kommit hem från påsksemestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Thorsten.

   Visst är det spännande att man fått ihop så många "olika" teologiska riktningar och kyrkliga traditioner, på en och samma bloggportal. Jag tycket att det verkar lovande.

   Med vänliga hälsningar

   Krister

   Radera
 2. Tacksam för dina tankar. Såsom präst är "Du rätt bra för att vara människa" (ett ordspråk som följt släktens historia i sekler, ska utalas på SvenskFinska) betyder enkelt, du ger och jag tar emot.
  MvH
  Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din kommentar och din feedback Richard.

   Det känns stort att förknippas med det ordspråket.

   Trevlig helg.

   Krister

   Radera