lördag 15 juni 2013

Melodikrysset vecka 24 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner.

Efter en omväxlande arbetsvecka har det så blivit lördag och dags för melodikrysset. Morgonen har jag ägnat åt att läsa igenom en hel del handlingar, skriva lite texter och tittat igenom de intressanta tv-program som jag missat under veckan.

Det verkar som om sommaren kommit tillbaka till Stockholm efter ett par dagars regn. Solen lyser och på himlen finns det endast små vita moln. Termometern visar på 16 grader. Förhoppningsvis ska familjen göra en liten skärgårdsutflykt under eftermiddagen, det hänger inte på vädret utan på vad yngsta dottern vill.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här:

L 13: Dagens melodikryss börjar med Evert Taubes; " skimrande var aldrig havet". En mycket vacker melodi som ofta spelas på begravningsgudstjänster.

V 7 och V 12: Den som sjöng; "Only the dead fish follow the stream" ur årets melodifestival var Louise Hoffsten. En vacker sång och en fantastisk artist, som sjungit i en av våra kyrkor, Maria kyrka.

L 12: Ytterligare ett svar med anknytning till kyrkan. Vi fick höra en instrumental version av; "Han har öppnat pärleporten". I vår psalmbok har den nummer 235 med titeln; "Som en härlig gudomskälla".

L 11: Den svenska grupp som sjöng; "Ismael" var Kent.

V 8 och V 11: Visst var det; "Jag hade en gång en båt"? Om jag minns texten rätt, var båten utrustad med segel, ruff och köl.

L 5: Sångerskan som sjöng; "Cornflake girl", heter Tori Amos.

V 1: Musiken är hämtad från tv-serien; "Twin-Peaks". En serie som jag endast sett enstaka avsnitt av.

L 3: Skådespelerskan och operettsångerskan som sjöng en sång av Brecht, måste ha varit Naima Wifstrand. Jag har ingen aning om titeln på sången. "Sjörövar Jenny´s visa", heter sången och den är hämtad från; "Tolvskillingoperan".

L 2: Att rätt svar ska bli: "who" är jag ganska säker på. Är titeln; "Who loves you now"? Av kommentarerna får jag veta att den korrekta titeln är; "Who´s sorry now". Tack för hjälpen!

L 4: Filmen; "Mama Mia" har jag sett flera gånger tillsammans med yngsta dottern. I huvudrollerna ser vi Maryl Streep och Pierce Brosnan. Här sjöng de "SOS".

V 9: Äntligen lite reggaetoner. Reggae är min absoluta favoritgenre inom musiken. "There she goes" hette sången. Det var Bob Marley som sjöng. Reggae har sitt ursprung på Jamaica. Min favoritgrupp är UB 40.

L 6: Vi fick höra; "Lilla snigel akta dig".

L 10: Det var Anton Ewald som sjöng; "Begging" i årets melodifestival.

Då var dagens melodikryss avklarat. Jag tackar för hjälpen med titeln till Conny Francis sång; "Who´s sorry now". Jag har en kusin i Kanada som heter Connie Francis.

Jag tackar för i dag och önskar er alla en fortsatt trevlig helg. Nästa helg sitter jag förhoppningsvis i husvagnen nere i Karlskrona då det är dags för melodikrysset.

33 kommentarer:

 1. Då är det lördag igen. Igår var det skolavslutning för yngsta barnbarnet. Han gick ut grundskolan och det var avslutning i landskyrkan i Skellefteå. Mycket vackert. Fantastiska sångare i den skolan. Barnbarnet startade med att spela ett fantastiskt pianostycke inför en fullsatt kyrka. Mormor var jättestolt, inte en ton fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som om mormor hade all anledning att vara stolt.

   Radera
 2. Även i dag är jag i Stockholm. Vi skall träffa min mans sysslingar från USA och äta lunch på en stor segelkryssare. Vi såg brudparet förra lördagen. De var mycket fina. Hälsningar Carin från Ösmo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar bli en fin dag för er i dag också, Carin. Fint väder både förra lördagen och denna.

   Hoppas att ni haft det bra.

   Radera
 3. V7 och V12 LOUISE HOFFSTEN

  SvaraRadera
 4. V7 V12 Louise Hoffsten. Jag gillar verkligen den låten. Hon sjunger ju så bra också./M

  SvaraRadera
 5. L12 HAN har öppnat pärleporten

  SvaraRadera
 6. L11 Kan det vara KENT?

  SvaraRadera
 7. Det är Kent på L11

  SvaraRadera
 8. V11 och V8 SEGEL och ruff och KÖL

  SvaraRadera
 9. 8 och 11.Köl och segel

  SvaraRadera
 10. L3 NAIMA Wifstrand

  SvaraRadera
 11. L3 Naima Wifstrand ur Tolvskillingsoperan./M

  SvaraRadera
 12. L4 PIERCE Brosnan

  SvaraRadera
 13. Tror Naima sjöng Sjöröovar Jennies visa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte att Eldeman sa det, mellan frågorna så det har jag också skrivet.

   Radera
 14. L2 Whos sorry now? Connie Francis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen. Den borde jag ha känt igen direkt. Jag satt och nynnade med, men fick bara fram "Who´s" och "now".

   Tusen tack.

   Radera
 15. L 4 Pierce. /M

  SvaraRadera
 16. Svar
  1. Tusen tack för hjälpen. Även om jag nynnade med så ville inte orden komma rätt.

   Radera
 17. L6 Lilla SNIGEL akta dig

  SvaraRadera
 18. V9 Jamaica
  l 6 singel

  SvaraRadera
 19. Då var det klart för denna gång. Nu blir det ut i naturen. Borde egentligen rensa ogräs. Men det finns nog kvar. Hälsningar från Västerbotten. /M

  SvaraRadera