lördag 6 februari 2010

Melodikrysset vecka 5 - 2010

Äntligen lördag och melodikrysset, som i dag sänds från Villa Fridhem där det pågår en tomtekonferens. Återigen sitter jag i stugan framför brasan, uppkopplad via det mobila bredbandet. Ute är det minus 5 grader och nästan 80 cm snö.

I går var det ett tungt arbete att skotta parkeringsplatsen, framför huset, gångar till stugan, lillstugan och trekammarbrunnen. Som tur var hade min fru skottat bort vallen som plogbilen skapat framför infarten, vilket renderat henne ett smärre ryggskott.

Efter melodikrysset ska jag åka på middag hemma hos en kurskamrat från Pastoralinstitutet.

Som svar på dagens kryss föreslår jag följande lösning:

L 10: Vi hörde Linda Bengtzing i hennes melodifestivalsång från 2008; "Hur svårt kan det va´". Hon är en av mina favoritsångerskor för att hon alltid sjunger med sådan känsla.

V 12: Det var lätt att känna igen den fina melodin; "Låt mig få tända ett ljus", även om den framfördes instrumentalt.

V 8 och L 4: Sven-Bertil Taube, sjöng pappa Everts "Så skimrande var aldrig havet".

L 9: Eldeman spelade Tommy Nilssons; "En dag", i en instrumental version. Tommy Nilsson vann svenska melodifestivalen 1989 med den.

V 13: Det går inte att ta miste på Nordman och deras speciella sound. För några år sedan hade jag en grupp konfirmander som tyckte att jag liknade sångaren, Håkan Hemlin. Sången som vi hörde i dag heter; "Mitt i en korsväg".

L 1 och L 5: Musiken var från: "Svansjön". Det man förflyttar sig med hjälp av, måste vara en tå, eftersom man ofta gör det i en balett.

V 11: Kroppsdelen som Eldeman frågade efter måste vara ögon. Vi hörde; "Två mörka ögon", på spanska - tror jag.

L 14: Veckans finska skiva var en version av; "Är du kär i mig ännu Klas-Göran".

L 3: Visan handlar om mor. Jag tror att sången heter; "Kära mor". Om jag minns texten så sjunger man; "ge blommor till kära mor...". Jag tror att det var Göingeflickorna som sjöng den en gång i tiden. Efter att ha tittat på Enn Kokks blogg kan jag konstatera att jag hade rätt svar, men fel sång... Det ska tydligen vara; "Violer till mor". Det var Bertil Boo som gjorde den känd och inte Göingeflickorna.

V 1 och V 6: Vi hörden gruppen GES, som bestod av Glennmark, Eriksson och Strömstedt. Sången heter den; "Den andra kvinnan". I förnamn heter artisterna Anders, Thomas och Nicklas.

V 7: Vi fick höra ytterligare en instrumental version av en känd sång. Sången som Östen Warnebring gjorde känd, heter; "Glöm ej bort det finns rosor".

L 2: Det var Rednex som framförde sitt bidrag från melodifestivalen 2006, som heter; "Mama take me home".

Som vanligt när Eldeman har livepublik, var det ett otroligt lätt kryss i dag. Jag har inte behövt googla en enda gång.

4 kommentarer:

 1. Hej igen, ja du har så rätt, när Eldeman kör "live" är det alltid lätt, behövde inte ens vänta in dig för dubbelkoll ;-)

  Ha det gott,

  Rikard & Anna / Väddö

  SvaraRadera
 2. Hej Rikard och Anna/ Väddö!

  Vad bra att ni klarade det utan min hjälp. Jag skickade in rätt lösning innan Eldeman ställt den sista frågan. Jag vet inte om det ökar chansen att vinna.

  Dock hoppas jag att ni vinner denna vecka...

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Hej Krister, vi har också gjort så några gånger under de 10 år vi löst krysset men det har inte hjälpt. Vi är ute efter klockan, om vi skulle få lexikonet skickar vi det till dig, klockan kan man ju stila lite med här på ön ;-)

  Vi håller på dig också!

  /R&A

  SvaraRadera
 4. Hej igen.

  Det är också klockan jag vill ha. Jag har en överenskommelse med en kompis i Malmö. Om hon vinner klockan så får jag den och vinner jag lexikonet så får hon det.

  Jag hörde om en kvinna i Närke som vunnit 8 klockor...

  Tack för supporten.

  Krister

  SvaraRadera