lördag 13 februari 2010

Melodikrysset vecka 6 - 2010

Äntligen lördag och melodikrysset. I dag löser jag krysset vid köksbordet hemma i stan. Mitt förslag till dagens kryss ser ut som följer:

V 8 och L 9: Det går inte att ta fel på Tomas Ledins röst. Vi hörde honom i hans fina sång; "500 dagar om året".

V 14: Vi fick höra; "Mio, min Mio".

V 10: "Champagnegaloppen", handlar om champagne. Jag känner väl igen den eftersom den brukade spelas vid ridtävlingar när vinnarna galopperade runt i ridhuset.

L 2: Vi hörde Electric Banana Band, som bestod av bland annat Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer.

L 6: Vi fick lyssna till; "Du gamle indian". Rätt svar skall alltså vara indianer.

V 15 och L 11: Sången är hämtad från den tecknade filmen Peter Pan.

L 13 och L 4: Vi hörde en instrumental version av; "Flirtige Knut". Sången börjar med orden; "Jag heter Knut och jag är charmör på heltid".

V 5: Det var Sebastian som sjöng; "When the night comes falling". Jag tror att han var med i melodifestivalen 2007 med den.

L 3: Jag tror att sången heter; "Gamla stan". Men jag har ingen aning i vilken film den förekommer. Det finns en gammal film som heter; "Flickorna från gamla stan", kan det vara den? Sången heter tydligen; "Åh gamla stan" och den är hämtad från filmen; "Klockorna i gamla stan". Det var Edvard Persson som sjöng den. Allt enligt Enn Kokk.

V 12: Beatlessången som presenterades på ett förfärligt sätt heter; "Can´t buy me love".

L 1: Det var Beyonce som sjöng; "I´m sorrounded by your embrace", eller heter den; "Halo"?

L 7: Det måste vara ur som säljs i affären. Povel Ramel har gjort en sång som heter "Den finska klockan", eller är det från sången; "Det är de små, små detaljerna som gör det"? Sången var; "Det är de små, små detaljerna som gör det".

I dag var det ett knivigt melodikryss och jag chansar på flera svar. Under eftermiddagen kommer jag att kontrollera mina svar mot andra bloggare.

2 kommentarer: