måndag 23 augusti 2010

Inbrott i Maria kyrka - IGEN!!!

I helgen har vi haft ännu ett inbrott i Maria kyrka. Jag hoppas att inbrottspersonerna läser detta. Anledningen till att jag inte kallar dem för inbrottstjuvar är för att de inte stulit något. De har bara haft i sönder saker och ätit upp alla våra kakor...

Varje inbrott kostar alla våra medlemmar ett antal tusen kronor. Det är självrisken för att laga allt det trasiga, utryckningskostnader för vaktbolaget och all den arbetstid som åtgår till att återställa våra lokaler.

Kyrkan är alla våra medlemmars gemensamma lokal. Alla kostnader måste tas från kyrkoavgiften. Pengar som vi annars skulle kunna använda i verksamheten. Jag hoppas att våra medlemmar håller ögon och öron öppna och informerar mig om de hört eller sett något. Jag har svårt att tro att det är yrkeskriminella som begått inbrotten med tanke på hur klumpigt de är genomförda.

Nu hoppas jag att alla de åtgärder vi vidtagit ska göra att vi slipper inbrott i fortsättningen.

4 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt det är med inbrott i kyrkan eller andra lokaler som tillhör oss alla gemensamt.

  Min gissning är att det är skolungdomar som riktar ut sin frustation och ångtest nu när terminen börjar eller någon annan/andra vilsekomna som bär på svårigheter inom sig. Oftast är det någon form av besvikelse mot kyrkan och samhället i stort när man gör inbrott i kyrkan. Finns oftast lite av värde att stjäla. Tillfredsställelsen ligger oftast nog i att i att "hämnas" på det heliga som i detta fall symobliseras av kyrkan och kyrkorummet när andra människor har kränkt heliga människovärden hos dessa individer.
  Kanske att det rör sig om någon eller några individer som osynliggörs av vuxenvärlden fast de är i stort behov av att få bli sedda och bekräftade i en possitivbemärkelse.

  Gud var med dessa människor, både förövare och offer, och hjälp dem med det de bäst behöver hjälp med. Amen

  //Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva och tack för din kommentar.

  Jag tror också att det är ungdomar som vill ha "spänning", uppmärksamhet och hög status i vissa kretsar. I botten ligger sannolikt ett bristande förtroende för vuxenvärlden. Självklart kan det även finnas ett missnöje med kyrkan, dess anställda eller något som kyrkan står för.

  När frustrationen blir så hög att man gör saker som i slutänden riskerar att förstöra det egna livet och den egna framtiden, är det mycket tragiskt.

  Vi borde ha något forum i samhället där alla blir sedda, bekräftade och tagna på allvar. När jag jobbade i det militära så hade vi varje fredag en timme där soldaterna fick framföra alla sina synpunkter - såväl ris som ros. Oftast var det väldigt konkreta frågor som togs upp och jag som chef kunde lyssna, anteckna och ta in. Det viktigaste var inte att förändra utan att göra en återkoppling där det framgick att jag lyssnat och tagit dem på allvar.

  //Krister

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte24 augusti 2010 20:53

  Nu är det väl dags att placera råttfällor på de ställen inbrottspersonerna "fingrar" (och inte glömma själv att man satt ut dem, det är kruxet...)!

  SvaraRadera
 4. Hej Thorsten och tack för din kommentar och ditt tips.

  Jag tror inte att vi behöver sätta ut råttfällor eftersom inbrottspersonerna lyckats att skada sig själv och skära sig på glasskärvor. Det innebär att polisen har deras deras DNA och blodgrupper registrerade. När man hittar en misstänkt gärningsperson så går det alltså lätt att fastställa om det är rätt person. Alternativet är ju att titta efter vem som går med plåster...

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera