tisdag 17 augusti 2010

Inbrott i Maria kyrka

Då jag kom till jobbet nu på morgonen, för att förbereda eftermiddagens begravning, möttes jag av flera medarbetare som kallats in av polisen tidigt på morgonen.

Under natten har det varit inbrott i Maria kyrka. Dörrar var uppbrutna och fönster var sönderslagna. Vad tjuvarna fått med sig är inte utrett ännu. Vi väntar på att polisens tekniker ska komma, innan vi kan gå igenom alla lokaler för att göra en inventering.

Det är sorgligt att kyrkan, som är alla medlemmars gemensamma egendom, inte kan få vara i fred. Lika sorgligt är det att några människor i vårt samhälle måste begå brott för att få pengar. Under åren har vi haft flera inbrott och mycket skadegörelse Man kan undra om det finns något som är "heligt" i vårt samhälle.

Nu gäller det att inte drabbas av "moralisk panik" och fatta drastiska beslut som kommer att drabba alla de som sköter sig.

2 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte19 augusti 2010 16:54

  Sorgligt, mycket sorgligt. Och vi vill ju inte återgå till medeltiden, då kyrkorna kunde vara bevakade fästningar, som på Bornholm t ex!

  SvaraRadera
 2. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  Det är precis det jag menar med att inte fatta drastiska beslut. Det är så lätt till att bygga en borg av kyrkan, men då mister vi vår öppenhet. Jag önskar att alla förstod att kyrkan är vår gemensamma egendom och vårt gemensamma ansvar.

  MVH

  Krister

  SvaraRadera