måndag 30 augusti 2010

Melodikrysset vecka 34 - 2010

Så har det redan hunnit bli måndag innan jag ger mig i kast med lördagens melodikryss. Jag kom hem sent igår kväll och innan jag hunnit packa upp väskan och tvätta golfklubborna var det nästan midnatt. Även om jag helst försöker lösa melodikrysset "live", så är jag inte ledsen för att jag missade sändningen i lördags. Jag har haft två fantastiska dagar fyllda av golfspel i mycket trevligt sällskap.

Mitt förslag denna vecka ser ut så här:

L 5 och L 14: Lena Ph sjöng; "Månsken i augusti".

V 4: I; "Ålefeskarns vals", sjunger man om ål.

V 7: Originalet till smurfarnas sång heter; "Du borde köpa dig en tyrolerhatt". Vem minns inte den med Östen Warnerbring? Till en tyrolerhatt passar lämpligen ett par lederhosen.

L 6: Vi fick höra; "Rosen", som Arne Quick gjorde till en landsplåga. Den var populär på ett annorlunda sätt när jag var ung. Det var väl ingen som tyckte om den, men ändå spelades den och sjöngs den jämt.

V 1 och L 1: Håkan Hellström har en röst som är väldigt lätt att känna igen. Här sjöng han; "För en lång, lång tid".

V 13: Jag tror att musiken var hämtad från; "Öckerövalsen". Rätt svar borde alltså bli ö. I och för sig var det ett givet svar efter att man fyllt i Håkan Hellström.

V 8: I Björn Skifs fina sång; "Michelangelo", så uppmanas han att svara.

L 3: "Säkkijärven polkka" framfördes av Charlie och Lenny Norman.

V 10, L 2 och L 9: Det var Nicole Kidman och Robbie Williams som sjöng; "Something stupid".

V 15: Charlie Chaplin är den som komponerat musiken, men jag vet inte vad den vackra musiken heter. Jag har dock haft den som ringsignal på mobilen.

V 12: Visst var det Bert Karlsson som "sjöng"; "Hoppa hulle".

L 11: Om man gör en rak översättning av Beatles; "Yesterday", så blir svaret igår. Det är en av mina favoritsånger. Den bästa versionen jag hört var när min äldsta dotter sjöng den solo i en kyrka.

Som vanligt när melodikrysset sändes inför publik så var det ganska lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar