lördag 9 juli 2011

Förslag till melodikrysset är försenat

God lördagsförmiddag, alla melodikrysslösare!

Som jag skrev i går kväll, så sitter jag i husvagnen även denna lördag. Det mobila bredbandet har mycket dålig täckning och radion i husvagnen vägrar godkänna någon annan kanal än P 1.

Vädret är strålande här i Kivik. Det är redan drygt 20 grader varmt och solen skiner över Österlen och Hanöbukten. Jag kommer alltså inte ha några problem att sysselsätta mig under den stund jag brukar kämpa med melodikrysset. Det blir dock ingen golfrunda i dag. Jag och min son gick en runda i går på Lilla Viks golfbana. Det var en otroligt fin bana som presenterades i ett perfekt skick.

Med andra ord så blir mitt förslag till veckans melodikryss försenat. Jag räknar med att jag kan lösa det via nätet, när vi i morgon kommer till Karlskrona.

9 kommentarer:

 1. Hej Pastorn :-), Njut av semestern tror ni har gjort er förtjänta av den.
  Hälsa Karlskrona när ni kommer dit, själv har jag bott dår i 10 år. Jag jobbade i Flottan mellan 1978-1988, bra jobb men inte när man får barn. //Fredrich

  SvaraRadera
 2. Har du vägarna förbi Perstorp?
  Jag och min fästmö skall gifta oss och det skulle vara trevligt om du kunde vara vigslförättare. //Fredrich / fred6209@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Hej Fredrich och tack för dina kommentarer.

  Jag hoppas att jag gjort mig förtjänst av min semester.

  Vi ska självklart hälsa Karlskrona från dig...

  Rent spontant har jag inte vägarna förbi Perstorp mer i sommar. Men om du mejlar mig, så kan vi kanske hitta en anledning?

  krister.kappel@gmail.com eller

  krister.kappel@svenskakyrkan.se

  Trevlig helg!

  Krister

  SvaraRadera
 4. Thorsten Schütte13 juli 2011 10:49

  Bra Du äntligen får mera flyt med vädret. Här i Svealand vid stugan i Sala har det varit finfint hela tiden, är på kort mellanlandning i stan och passar på att önska god fortsättning på semestern Din!

  SvaraRadera
 5. Hej Thorsten.

  Vädret är inte så mycket att klaga på. Det har regnat en del dagar och det har varit sol en del. Sammantaget är jag nöjd med på väder och semester. Det har varit mer avkopplande att bo i husvagn under de dagar vi hälsat på släkt och vänner. Det känns inte som om man tränger sig på och man kan få en stund för sig själv.

  I morgon kör vi till stugan. Den ligger inte långt från Sala - mitt emellan Tärnsjö och Östervåla.

  Jag tackar för din hälsning och önskar Dig och Din familj det samma.

  Med vänliga hälsnignar

  Krister

  SvaraRadera
 6. Thorsten Schütte13 juli 2011 16:45

  Tack för semesterhälsningarna! Jaha, Tärnsjö/Östervåla. Då har jag det glada budskapet att det tydligen är mindre mygg i år än det brukar vara. Vi styr kosan igen till stugan vid bortre ändan av Långforsen (Salas äldsta gruvdamm) i kväll.

  SvaraRadera
 7. Hej igen Thorsten!

  Nu är jag hemkommen till Stockholm. Här var vädret bättre än i södra Sverige. Det regnade ihållande mellan Karlskrona och Söderköping.

  Det ska bli skönt att vara i stugan ett par dagar. Vad jag förstått så har man även i år fått dispens för att BTI-bomba delar av Dalälven, vilket jag gläder mig över. Det gör att myggen blir färre...

  Vi brukar åka till Sala silvergruva varje sommar. Vi får se om vi hinner med det även i år. Det är väldigt fint och spännande att ta del av gruvans historia.

  Hoppas att ni får en fin tid i stugan vid Långforsen och att det inte är så mycket mygg där heller.

  Allt gott!

  Krister

  SvaraRadera
 8. Thorsten Schütte15 juli 2011 16:33

  Ja, välkommen till Salatrakten då! Vi åker norrut till Höga Kusten och Umeå för en vecka på onsdag, det blir en bra omväxling till fixandet av stugan (byte av ruttna brädor, målning,...).

  SvaraRadera
 9. Tack Thorsten.

  Jag åker upp till stugan i morgon efter att jag haft en vigsel i södra Stockholm. På vägen upp plockar jag upp vår nyinköpta husvagn som står vid Järfälla kyrka. Det är den andra husvagnen jag köper i mitt liv, och det på två dagar...

  Ha det så skönt uppe vid Höga Kusten.

  Krister - som slipper göra annat än att bära in årets ved i vedboden.

  SvaraRadera