torsdag 14 juli 2011

Husvagnsägare del 1

Vi har blivit med husvagn!

Efter att ha sovit 16 nätter i husvagnen och efter att ha kört drygt 100 mil med den på släp, bestämde jag och min fru oss för att köpa husvagnen av min svärfar. I dag har jag kört den från Karlskrona till Stockholm. I natt får den stå på parkeringen vid Järfälla kyrka, innan jag i morgon ska lämna in den i Enköping för en total genomgång av teknik, elektronik, värmesystem, kaross och vatten. Ska jag sammanfatta våra första semesterveckor i husvagn, så måste jag säga att det har varit den mest avkopplande semestern jag haft på många, många år.

Jag har också hunnit med ett vigselsamtal inför vigseln som jag ska ha på lördag. Brudparet är glada över att ha fått en "ny" präst, då deras ordinarie präst blivit sjuk. I morgon kommer jag att skriva vigseltalet, efter det att jag lämnat in husvagnen för service. Jag måste också klippa och raka mig efter tre veckors semester. Det skulle nog inte vara uppskattat om jag dök upp på lördag med "ledighetsskägg", eftersom bröllopet ska spelas in för ett tv-program.

Jag återkommer på lördag förmiddag med mitt förslag på lösning till melodikrysset. Denna lördag kommer jag att sitta hemma i Rågsved med min MacBook, vilket underlättar oerhört. Efter melodikrysset blir det vigsel, och sedan åker jag till stugan för att tillbringa min sista semestervecka där. Vår nyinköpta husvagn kommer att bli ett bra komplement till stugan. Den ger oss frihet, samtidigt som vi har en extra gäststuga då vi får besök.

2 kommentarer:

 1. Min man och jag tillbringade 17 år på semester med husvagn! Det är som Du säger mycket avkopplande och fritt. Vi hade Kabe coh Solifer. Den sistnämnda jättebra! Låg bra på vägen.Raili

  SvaraRadera
 2. Hej Raili och tack för din kommentar.

  Vi är redan inne på vår andra husvagn och jag märker en stor skillnad på hur de ligger på vägen och hur de är att backa med.

  Den nyaste av dem, Hobby, ligger jättebra på vägen och reagerar inte vid omkörningar och möten. Dessutom drar bilen 1 dl mindre per mil, då man drar den. Den är också mycket lättare att backa med. I går backade jag in den på parkeringen vid stugan. Jag behövde inte mer än ett försök för att få den på plats.

  Ha en fortsatt skön sommar.

  Krister

  SvaraRadera