fredag 15 juli 2011

Husvagnsägare del 2

I dag åkte vi till en husvagnsspecialist,
för gå igenom allt i vår nyinköpta husvagn.

Redan efter 10 minuter kunde han konstatera att vi hade fukt både i fram och bak. Dessutom var det en rad andra småfel. Han tyckte att vi skulle åka hem med husvagnen och hoppas på att det skulle bli fint väder, så att väggarna eventuellt skulle torka ur. Skulle han täta och göra i ordning väggarna skulle det kosta drygt 10 000 kr. Dessutom var han osäker på om han ville åta sig uppdraget. Täta kunde han, men byta ut det som var fuktskadat ville han inte.

De andra småfelen skulle kosta ytterligare några tusenlappar. Utöver att åtgärda dessa, behövde vi fylla gasoltuben och byta batteri. Han rekommenderade oss att inte lägga ner ett par tusen på att göra service, utan vänta tills besiktningen för att se vad den skulle ge för indikationer. Fuktmätningen bjöd han på...

Jag och min fru tog en promenad för att diskutera vad vi skulle göra. Under tiden vi pratade, gick vi runt och tittade blande de begagnade husvagnarna. Efter en stund hittade vi en som väckte vårt intresse. (Se bild ovan). Vi bestämde oss för att prata med försäljaren om priset.

Eftersom vi fick ett bra pris för vårt nyinköpta "renoveringsobjekt", så slog vi till. I stället för att komma hem med en nyservad husvagn från 1982, kom vi hem med en helt annan från 1999. Den var nyservad, ny besiktigad, hade ett nytt batteri, fylld gasoltub, var fuktkontrollerad och hade inget som behövde lagas eller åtgärdas.

I förrgår hade jag ingen husvagn. I dag är jag ägare till mitt livs andra husvagn - en Cabby blev till en Hobby. Nu står den nyaste av dem vid Järfälla kyrka, där jag hämtar den i morgon för att köra ut den till stugan. Den andra kommer husvagnsförsäljare att sälja som ett "gör det själv objekt".

4 kommentarer:

 1. Vad dråpligt!! Skrattar lite för mig själv när ni för någon dag sedan inte hade någon vagn och igår två:-) Känns som ni gjort ett bra köp med vagn två och hoppas ni får många fina dagar med ert nya "rullande hem".

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!

  Hoppas att du har det bra i ditt nygamla hemland...

  Visst var det lite dråpligt, men å andra sidan så hade vi aldrig köpt husvagn nummer två, om vi inte först köpt husvagn nummer ett. Jag har tittat på husvagn i nästan två år, utan att slå till. Nu har vi en fin semestervagn och dessutom en extra gäststuga på landet. Jag kan heller inget annat än att skratta. Där stod jag med en lång lista på de saker jag önskade få lagade och fixade och så slutar det med en helt annan husvagn... Hur man än räknar på det så kostade inte den första husvagnen oss så mycket. Vi har semestrat i 3 veckor och har massor av tillbehör för några småslantar.

  Jag önskar dig och din familj en riktigt trevlig sommar.

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera
 3. Den ser ju väldigt trevlig ut. Jag som aldrig åkt husvagn skrattade gott över din omvändelse denna sommar. Vi är där du var innan semestern. Sonen tycker dock husbil verkar jättekul och jag måste erkänna att det skulle vara kul att prova det nere i Europa någon sommar. Min man är mer inne på idén att köra en sådan i USA.

  Såg kommentarerna om vigslar när du löste melodikrysset, minns ditt vigseltal med stor glädje och värme.

  Marie

  SvaraRadera
 4. Hej Marie!

  Jag var också inne på en husbil, men kan konstatera att de kostar flera hundra tusen, om man ska ha en i rimlig storlek. Dessutom är det svårt att använda den då man vill stå på en camping i några dagar. Varje gång man ska köra i väg, måste man plocka ihop allting.

  Kul att du kommer ihåg talet ännu. Det är ju några år sedan nu.

  Hälsa familjen.

  Krister

  SvaraRadera