lördag 16 juli 2011

Melodikrysset vecka 28 - 2011

God förmiddag alla melodikrysslösare!

Denna lördag, den sista på min semester, försöker jag lösa melodikrysset hemma i lägenheten. Jag sitter vid köksbordet, som vanligt. Efter dagens kryss ska jag åka i väg till skärgården för att ha en utomhusvigsel. Efter det ska jag hämta våra ny-nya husvagn och köra den till stugan.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här:

V 11 och V 12: Eldeman började med en enkel fråga. Vi fick höra; "Min hatt den har tre kanter", i en instrumental version.

L 10: Sångerskan som sjöng; "Winning streak", var idolvinnaren, Marie Picasso.

V 14: I original hette sången som Lalla Hansson sjöng; "American Pie". Vad den heter på svenska uppfattade jag aldrig.

L 1, V 10 och V 13: Direkt förknippar jag; "If you can put that in a bottle", med Lill Lindfors mest kända sång; "En man i byrån".

L 3 och V 4: Hasse Alfredssons; "Blommig falukorv", på engelska skulle ge oss svar på något som Hasse i den svenska texten ratade. Om jag minns rätt så ratade han det mesta. Jag chansar på plättar och lingonsylt, för fläsk, sill och allt det andra går inte in i kryssplanen.

V 6: Vi fick höra Baloo´s sång från filmen; "Djungelboken". Han sjöng på svenska; "Var nöjd med allt som livet ger...". Det han uppmuntrar oss att vara är nöjd.

L 4 och L 7: Redan vid inledningorden kände jag igen Lennart Jähkel´s röst. Han är en mycket duktig skådespelare. Jag har sett honom i bland annat; "Jägarna", "c/o Segemyr" och i serien som sången var hämtad ifrån; "Pistvakt". Vad sången hette vet jag inte.

V 9: Musiken var hämtad från den fantastiska serien; "Familjen Ashton". Jag missade inte ett enda avsnitt av den, då den gick på tv för många år sedan. Den handlade om en engelsk familj under 2:a världskriget.

L 2: Att gruppen som efterfrågades var; "Bon Jovi", förstod jag innan frågan ställdes. Här hörde vi dem i; "Someday I´ll be saturday night". Deras; "Bed of roses", är en av mina favoritsånger.

L 5: De som sjöng; "Virus och bakterier ", var; "Sven Ingvars" och inte "Sten och Stanley´s". Under mitten av 60-talet var de både min mammas och min systers favoriter. Jag tackar mina läsare för hjälpen. Återigen tänkte jag på en grupp och skrev namnet på en helt annan.

V 8: Jag vet inte vad melodin heter egentligen. Då jag var ung kallade vi den; "Popcorn". Den var oerhört populär, vilket jag aldrig förstått. Eldeman avslutar alltså med en riktig; "Hipp hipp" fråga. När man gör popcorn måste det vara hett i pannan för att det ska börja poppa.

Nu ska jag dubbelkolla mina svar under snabbgenomgången. Sedan ska jag göra mig klar för att hålla vigseln, innan jag hämtar upp husvagnen och kör till stugan, för min sista semestervecka.

Jag önskar alla läsare en trevlig helg och en fin sommarvecka.

18 kommentarer:

 1. God Morgon Pastorn, 14: American Pie: Svenska, balladen om Nalen //Fredrich

  SvaraRadera
 2. Ingen Kryss förra veckan. Hembygdsdag kom emellan. Nu är det regn i Västerbotten med det kryssas för fullt. /M

  SvaraRadera
 3. God morgon ! I dag har jag haft problem med internet uppkopplingen . Den fungerar inte som den ska efter strömavbrott. Har skrivit på ett papper men .... inte lätt när man inte får hjälp av bokstäverna =/ Nu har det börjat funka så jag hoppas på snabbgenomgången .

  SvaraRadera
 4. Hänger med här uten på landet med krysset som är ett nöje att lösa. tack för hjälpen återigen med några kluriga frågor...
  // Isabell

  SvaraRadera
 5. Det var Sven ingvars som sjöng den

  SvaraRadera
 6. L5 är SVEN-INGVARS (SVEN) hälsar en Karlstadtös!!

  SvaraRadera
 7. Då var det klart. Hoppas alla får en fortsatt trevlig dag. Det här med hett när det poppas var ju något som man fick tänka till om./M

  SvaraRadera
 8. Hej, jag hamnade här när jag skulle kontrollera Sten & Stanley. Men hur i helskotta kan hela krysset vara löst här kl 10:07 när sista frågan i programmet kom ungeför 10:40???

  SvaraRadera
 9. Kan det inte vara Sven-Ingvars?

  SvaraRadera
 10. Tack så mycket för hjälpen =) Behövde inte ens snabbgenomgången när hjälpen fanns här ! Hälsningar från ett soligt och varmt Tornedalen !

  SvaraRadera
 11. Måste säga att jag brukar ta hjälp av dina svar om jag inte klarar frågorna själv.!! Bra blogg förövrigt. :)
  /Norrlandstjej.

  SvaraRadera
 12. Jag tror det är Sven-Ingvars h Angela

  SvaraRadera
 13. Tack för V9, denna serie har jag inte sett eller känner till.
  Önskar er alla en trevlig helg //Fredrich

  SvaraRadera
 14. Hej Fredrich, M, Monica, Isabel, Karlstadstös, Sandra, Angela och Anonyma.

  Tack för hjälpen med Sven Ingvars. Vid snabbgenomgången hörde jag att det var de, men till att börja med var jag så låst vid Sten och Stanley, att jag inte tänkte på några andra. Jag var så glad att jag kom på ett namn som passade in, att jag slutade lyssna. Jag tänkte på Sven Ingvars och; "Jag ringer på torsdag, men kommer på lördag", och ändå skrev jag Sten och Stanley. TACK!

  Tidpunkten som anges på bloggen är då jag börjar skriva. Därför kan det stå 10:07, även om jag skriver 10:40.

  Jag tackar för era kommentarer och er hjälp och önskar er alla en fortsatt trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 15. Hmm, hett smakar väl ej gott? Eller hur sa han? Jag trodde FETT!

  SvaraRadera
 16. Hej Anonym!

  Jag tror att han sa att det måste vara detta för att det skulle bli något som smakar gott.

  Som jag uppfattade det frågade han inte efter någon ingrediens, utan efter en omständighet som krävs för att kunna få det som smakar gott.

  Jag ska dubbelkolla under eftermiddagen, med bland annat Enn Kokk. Han brukar ha koll på det mesta.

  Trevlig helg!

  Krister

  SvaraRadera
 17. Hallå goa pastor´n,

  . . . .och tack för hjälpen med familjen ASHTON! Hade faktiskt glömt namnet och såg det inte trots hjälpbokstäverna!
  Du blev min räddning!

  M v h,

  Jan W.

  SvaraRadera
 18. Hej Jan och tack för din kommentar.

  Det är alltid roligt att kunna hjälpa andra melodikryssare. Själv fick jag hjälp med Sven-Ingvars i dag.

  Med vänliga hälsningar

  Krister

  SvaraRadera