lördag 2 juli 2011

Melodikrysset vecka 26 - 2011

God förmiddag alla "melodikryssare".

I dag sitter jag i husvagnen i ett regnigt och blåsigt Malmö. Ute är det inte mer än 15 grader och det har regnat hela natten. Vi kom till Sibbarps camping i går eftermiddag efter att ha tillbringat några dagar i Karlskrona för att bekanta oss med husvagnen och se till att ekipaget var trafikdugligt.

Vi har nyss ätit en god frukost med nybakade bullar, från campingens affär. Det verkar som om de flesta på campingen ännu sover, eller så är det så att de håller sig inne i tält, husvagnar och husbilar på grund av vädret. Nu sitter jag med en kopp kaffe och bredvid mig står datorn som är förberedd, så att jag kan ge mig i kast med dagens melodikryss.

Mitt förslag till lösning i dag, ser ut så här:

L 1: Musiken är hämtad från en av filmerna om James Bond; "Thunderball". På svenska fick den titeln; "Åskbollen". Det var Tom Jones som sjöng.

V 14: Om jag inte hör alldeles tokigt så spelas; "Engelska flottan har siktats vid Vinga".

L 2: Den som sjöng; "Born this way", var Lady-Gaga. Hon är en av mina tonårsbarns favoriter.

V 10: Dagens Evert Taube fråga ger oss svaret, Ligurien. Jag tror att visan heter; "Natt i Ligurien". Ligurien är en del av Italien.

L 9: I dag sjöng smurfarna en version av Per Gessles; "Jag går och fiskar". Men jag förstod inte riktigt frågan. Om Ligurien är rätt så kan inte svaret bli fiska... Men om han fångar en fisk, då måste han efteråt rensa fisken. Mitt förslag på svar blir alltså rensa. En riktig Hipp-hipp fråga.

V 13: Musiken vi hörde, måste ha varit; "Där som sädesfälten böja sig för vinden". Det ur växtriket som det sjungs om i början av sången, torde således vara säd.

L 4 och L 12: Den australiensiska komikern och dragartisten som sjöng; "I wanna dance with somebody", var ingen mindre än Dame Edna. Jag måste googla för att fram "hennes" riktiga namn. Enligt Wikipedia så heter "hon" Barry Humphries.

V 6: Den kvinnliga artisten som sjöng en vacker ballad på spanska var, Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Jag vet inte vilken titel sången har. Dock har jag hört henne i många bra sånger på engelska. Bäst av alla är; "Underneath your clothes".

L 3: Vi fick lyssna till ABBA´s; "The winner takes it all", i en instrumental version.

V 8: Bryan Ferry sjöng en sång som jag inte kan titeln på. Jag får hjälp av en av läsarna, Fredrich, att den heter; "When Somebody Thinks You're Wonderful"

L 11: Äntligen kom det en sång som jag kan titeln på. Det var; "Imse vimse spindel".

L 5: Visst var det Tommy Körbergs "gamla" slagdänga; "Judy min vän"? Han vann den svenska melodifestivalen 1969 med denna sång.

V 7 och V 15: Det var inte så länge sedan denna melodi var med, fast då i en annan version. "En fattig trubadur", skrevs av Alvar Kraft och sjöngs först in av Edvard Persson. Senare var det Cornelis som gjorde den känd på nytt. Texten är; "Du kan ingenting ta med dig dit du går..."

Nu ska vi ut och köpa träningsoveraller. Jag vill uppfylla den gamla fördomen att alla har likadana träningsoveraller när de campar. Om vi lyckas hitta likadana till hela familjen blir vi unika, åtminstone på Sibbarps camping. Här har inga par eller familjer likadana kläder, och jag har inte sett någon i träningsoverall ännu.

13 kommentarer:

 1. v 6 = Shakira
  L 3 = Winner

  SvaraRadera
 2. Sitter i ett svalare Norrbotten " bara" +18,under veckan har vi haft soligt och varmt +28. v 8 passar Bryan men efternamn ??? // monica

  SvaraRadera
 3. Imse vimse SPINDEL heter den väl.....

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni har en bra semester. Här i Västerbotten är det lite mulet, men ändå varmt nog att äta frukost på altan. Knogar på med melodikrysset.

  SvaraRadera
 5. Bryan Ferry //Fredrich

  SvaraRadera
 6. Det är rensa på L9, tack för dina utförliga svar. ;)

  SvaraRadera
 7. V 8: Bryan Ferry sjöng en sång som jag inte kan titeln på.
  Titeln är "When Somebody Thinks You're Wonderful" av Harry M. Woods från 1935
  //Fredrich

  SvaraRadera
 8. Tack goa pastorn, för hjälp mången gång! Men idag tror jag att jag slog dig på målsnöret! I alla fall, tack,
  Jan i Malmö

  SvaraRadera
 9. Tack för hjälpen, kom inte på de sista två kort orden. Regnar friskt i Helsingborg med. Tur man kryssa lite. :O) Lycka till med träningsoverallerna!

  SvaraRadera
 10. Hej Monica, Fredrich, Jan och Anonyma.

  Visst heter den spindel och inte spindeln i titeln, jag har ändrat detta.

  Tack för hjälpen med titeln till den sång som Bryan Ferry sjöng.

  Trevlig helg önskar

  Krister från Malmö - Sibbarps camping.

  SvaraRadera
 11. Tack för en helt fantastisk sida, trodde att jag var ensam "Melodikryss nörd". Känns skönt att det finns flera som mig :-)
  Håller med Jan i Malmö "Tack goa pastorn", har nu lagt denna sidan under mina favoriter.
  //Fredrich

  SvaraRadera
 12. Hej Fredrich och tack för dina ord.

  Det är alltid roligare att lösa krysset tillsammans med andra, även om det sker på nätet.

  Jag är den enda i min familj som är "nörd" på melodikrysset. Det började för min del för ca 5 år sedan, då jag för första gången satte mig ner och försökte lösa krysset, i stället för att bara lyssna till det. Jag konstaterade att det var mycket lättare när jag hade en kryssplan framför mig. Då fick man ju hjälp av tidigare svar.

  Tack för hjälp och kommentarer.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera