måndag 25 juli 2011

Första arbetsdagen efter semestern

Så är första arbetsdagen efter semestern avklarad. På förmiddagen gick jag igenom fyra veckors post, innan jag hade ett begravningssamtal och ett möte med en av arbetsledarna. Efter lunch hade jag ett dopsamtal och sedan ordnade jag det administrativa efter de två vigslar jag haft under min semester.

Även om det var en lugn arbetsdag, utan stress och jäkt, så var jag rejält trött då jag kom hem för att hämta yngsta dottern på dagis.

Jag hörde av en psykolog att man ska vara trött den första arbetsveckan efter en längre ledighet. Det är inte ett tecken på att man inte vilat tillräckligt, och behöver mer ledigt, utan att man kopplat av på sin semester. Jag tror på hennes ord och tar min trötthet som en intäkt, för att jag haft en precis lika bra semester, som jag upplever att jag haft.

Under årets semester har jag inte längtat till jobbet en enda gång, vilket aldrig hänt tidigare i mitt liv. Ändå tycker jag att det är skönt att vara tillbaka och ser fram emot ett par veckors intensivt arbete med begravningar, dop, vigslar och högmässor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar