fredag 16 december 2011

Med Jesus i Tallinn

I morgon, kommer jag inte att kunna lägga ut mitt förslag till lösning på veckans melodikryss, i direktsändning. Jag är på en tjänsteresa till Tallinn för att predika i vår vänförsamling, Peteeli, under söndagens 73-års jubileum.

När Eldeman lägger ut, har jag precis landat på flygplatsen i Tallinn och kan därför inte följa sändningen direkt. Så snart jag och Jesus installerat oss på hotellet, kommer jag att försöka koppla upp mig på nätet för att försöka lösa krysset i efterhand.

Den som ska resa någonstans, får bjuda med sig Jesus på sin resa och om han är ledig följer han med. I gengäld, för att man får ha Jesus i ressällskap, förbinder sig resenären att ta ett foto som visar Jesus på resemålet. Man kan också skriva några rader om vad Jesus upplevt under resan.

Visst är det en rolig idé att man kan få ta med sig Jesus på sina resor?

Jag ser fram emot att resa i sällskap med Jesus. Under helgen kommer jag att ta bilder, där det framgår var Jesus är och vad han gör.

Jesus är en docka som tidningen Amos äger. Vill du läsa mer? Gå in på http://amosmagasin.se/

PS! På bilden förbereder sig Jesus för sina framtida resor, genom att titta på; "På spåret". DS!

5 kommentarer:

 1. Oj, vad intressant det var att "bläddra" i Amos! Artikeln om Leif G W berörde mig, jag har alltid känt än själsfrändskap med honom, nu förstår jag varför, när han bl a berättar om sin mamma. Jag lyssnade på hans sommarprogram med alla frälsningssånger och var med att ha röstat fram honom till värd i P1 vinter, den 29/12, då jag ska bänka mig framför radion igen.
  "På Spåret" med Jesus - det låter som ett bra predikouppslag!

  SvaraRadera
 2. 30/12 L G W i Vinter, för viktigt för att missa p g a fel datum: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2071 !

  SvaraRadera
 3. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  Ja Leif GW är en fascinerande person, med många strängar på sin lyra.

  Amos är ett "livstilsmagasin", med kristen grund. Vår församlingstidning ges ut tillsammans med Amos.

  Ska boka in GW den 30/12.

  Krister

  SvaraRadera
 4. Hej Krister

  Jag har källaren full med påsar med barnkläder, har ni något samarbete med kyrkan i Talinn så man skulle kunna donera dem med gott samvete?

  Marie

  SvaraRadera
 5. Hej Marie!

  Vi har sedan många år ett samarbete med Peteeli församling i Tallinn. De bedriver ett barnhem och ett dagcenter för gatubarn.

  Vi har olika insamlingsperioder i Järfälla församling och lämnar regelbundet gåvor till vår vänförsamling.

  Just nu är de inte i behov av saker, utan det pengar för drift och underhåll som är deras mest angelägna behov.

  Jag skulle föreslå att du säljer dina barnkläder på nätet och skänker pengarna till vår vänförsamling för församlingsarbete.

  Allt gott!

  Krister

  SvaraRadera