lördag 10 december 2011

Melodikrysset vecka 49 - 2011

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Denna lördag har jag inte riktigt följt mina vanliga rutiner. Jag har under morgonen, skrivet predikan inför morgondagens högmässa. Nu sitter jag beredd att jag mig i kast med veckans melodikryss, innan jag ska åka till Järfälla kyrka för att leda en dopgudstjänst.

I södra Stockholm är det grått och kallt. Flera gånger har "Ring så spelar vi", avbrutits av trafikmeddelande om att det har frusit på, i hela Stockholmsområdet.

I dag ska jag försöka skriva in svaren på min iPhone. Jag har precis laddat ner melodikryssets nya iPhone applikation.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här: (Med tanke på hur lätt melodikrysset var förra veckan, så räknar jag med att det blir ett riktigt svårt kryss i dag.)

V 1: Eldeman börjar ganska enkelt med; "I dag kommer aldrig mer", med Andreas Johnson och Niklas Strömstedt.

L 3: Den äldre släktingen som efterfrågas i Lasse Dahlqvists melodi, måste vara morfar. Jag tror att visan heter; "Morfar har berättat".

V 4: Flicknamnet i visan måste vara Elvira. Visst var musiken hämtad ur skillingatrycket om Elvira Madigan?

L 1: Sångerskan som sjöng var Britney Spears. Hette sången; "Shame on me"? Den hette; "I wanna go", enligt Eldeman.

V 9: Nu skulle jag haft min gode vän Per i närheten. Han kan allt om olika regementes marscher. Jag tror att den vi fick lyssna till här var, P10´s regementsmarsch; "Södermanlands regementes marsch". Jag har hört den flera gånger i samband med högvaktsavlösningen på slottet.

L 2: Denna fråga har varit med flera gånger tidigare i melodikrysset. Föreställningen med den irländska musiken heter; "Riverdance".

L 10: Att rätt svar ska vara öra eller öga, framgår innan Eldeman ställt frågan. Musiken som fick illustrera frågan tror jag var; "Med ögon känsliga för grönt", som är en Barbro Hörberg sång. Rätt svar borde vara öga.

V 5: Den som sjöng; "Angela", var Ted Gärdestad. En stor artist som dog alldeles för ung. Hela min ungdomstid, var han en av mina stora idoler. Han fick ju även vara med på ett hörn, i förra veckans melodikryss.

V 8 och L 6: Jag känner inte igen melodin till att börja med, men rätt svar borde bli; "I England". Visst var det; "Streets of London"?

Jag märker att jag redan publicerat avslutningen på dagens melodikryssinlägg, men jag kommer att vara med hela vägen. Vill inte hamna i tidsnöd när klockan närmar sig 11.00.

L 7 och V 13: Signaturen är hämtad från tv-serien; "Miami vice". Det var en serie jag mest slötittade på då det inte fanns något annat på tv:n.

L 12: Den som sjöng; "Långt härifrån", i melodifestivalen 1992, var Py Bäckman.

V 11: Jag tror att vi fick höra en instrumental version av; "Den gamla spinnrocken". Den har sjungits av såväl Johnny Bode som "Burken" och Cacka Israelsson. Rätt svar borde alltså vara spinna.

Nu ska jag skynda mig i väg för att hinna i tid till dopgudstjänsten i Järfälla kyrka.

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig 3:e advent.

Jag kommer att svara på kommentarer efter dopet och efter det att jag har sett min son spela bandy med GT 76´s a-lag.

16 kommentarer:

 1. Ja det måste va den, kände så väl igen den men kom inte på vilken det va.. Tack för hjälpen! ;-)

  SvaraRadera
 2. I wanna go heter låten med Brittan :)

  SvaraRadera
 3. Just kommit in från snöskottning. Den snön var tung. Men barnen kommer och tar upp snöslungan åt mig i afton till nästa snöfall. Härligt vitt och jullikt i Västerbotten./M

  SvaraRadera
 4. Kan det vara Södermanland?

  SvaraRadera
 5. L 10 Ögon känsliga för grönt. ÖGA alltså

  SvaraRadera
 6. Jag antar att det blev öga på lodrätt 10, blev lite störd då jag med glädje såg att en släkting kom med traktor och tog bort plogkanten. Bra med snälla släktingar./M

  SvaraRadera
 7. Jag önskar dig också en trevlig 3:e advent med sång och musik och mycken glädje./M

  SvaraRadera
 8. Får väl spinna vidare då.

  SvaraRadera
 9. L 10 Kärleksvals

  som strängen på gitarren
  jag gissar på ÖRA

  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Hej på er alla och tack för era kommentarer och er hjälp.

  Dagens kryss var, i mina ögon, inte särskilt svårt.

  Nu har jag precis kommit hem och är en oerhört stolt pappa. Min 16-årige son gjorde mål när han spelade bandy med GT 76´s a-lag.

  Jag tror att rätt svara ska vara öga på L 10. När jag dubbelkollat mina svar så är jag övertygad om att det var Barbro Hörberg och; "Med ögon känsliga för grönt". Ska bli spännande att höra vad som är rätt svar, nästa lördag, då jag kommer att lyssna via nätet i Tallinn.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 11. Hej

  Har varit på Luciakonserten i Maria kyrka,mycket vackert,vilka duktiga ungdomar

  Ulrica Stamelius

  SvaraRadera
 12. Hej Ulrica och tack för din kommentar.

  Ungdomarna är fantastiska. De bjuder på sig själv och vill andra väl.

  Ha en riktigt trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera