lördag 3 december 2011

Melodikrysset vecka 48 - 2011

God förmiddag alla melodikrysslösare!

Denna decemberlördag sitter jag hemma i Rågsved, för att försöka lösa veckans melodikryss. Det har varit kallt i natt, taken är ännu vita av frost. Just nu är det molnigt och 2 grader.

I dag ser mina förslag, till svar, ut enligt följande:

V 6: Dagens kryss börjar med Dolly Parton och; "Country is as country does". En av världens bästa sångerskor och låtskrivare, enligt mig i alla fall.

L 5: Det som man lockar med och som snart ska konsumeras är maten i; "Kom, kom, kom till smörgåsbordet".

V 1: Den första vinnaren i musiktävlingen Idol, var Daniel Lindström. Här hörde vi honom i vinnarlåten från 2004; "Dreams are coming true".

L 3: Vi fick lyssna till en instrumental version av klassikern; "New York, New York". "In the big apple", kan man se mången skyskrapa.

V 11: Duetten som sjöng; "When you tell the world you´re mine", var Björn Skifs och Agnes Carlsson. Den framfördes, som säkert alla vet, i Storkyrkan under kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Själv hade jag en vigsel i Spånga kyrka samma dag och samma klockslag.

V 8: "Dagny, kom hit och spill", skrevs och sjöng av Uppsala-grabben Owe Thörnqvist. Jag läste på Enn Kokks blogg här om veckan att Owe "still is going strong", vid drygt 80-års ålder.

V 13: Äntligen fick vi lyssna till Ted Gärdestads; "Jag vill ha en egen måne", visserligen utan sång, men ändå. När jag var liten var detta en av de sånger som vi ungdomar nostalgiskt brukade sjunga tillsammans.

L 12 och L 2: Att rätt svar ska vara Sten Nilsson, det syntes i kryssplanen redan innan Eldeman ställde frågan. Här sjöng Sten; "Då kommer minnena", tillsammans med Sten&Stanley.

Hittills har det varit ett ovanligt enkelt melodikryss. Jag har inte behövt googla en enda gång. Förmodligen är det enkelt i dag, för att det förra veckan var ganska svårt.

V 9: Laleh sjöng; "Snö", ur filmen; "Arn", som bygger på Jan Guillos böcker. En riktigt bra film med duktiga skådespelare. Även böckerna var otroligt bra och lättlästa.

L 10: Valsen har det vackra namnet; "Ramona". Jag har sett mina föräldrar dansa till den sången många gånger i min barndom.

L 1: Lady Gaga, sjöng; "Born this way". Vad jag förstår så är hon av de stora artisterna i tiden. Mina stora barn lyssnar gärna till henne.

V 7: "Säg mig", framfördes av Patrik Isaksson. Även han är en av barnens favoriter.

L 4: Jag kände inte igen sången eller sångerskan som framförde den, men jag är övertygad om att det ord Eldeman söker är REA. Det är i tidigaste laget att prata om REA, redan innan vi passerat julafton. Det var tydligen Carin Svensson som framförde sången. Är det någon som vet vad sången heter? Enligt Enn Kokk så heter sången; "Quanto le gusta", men när jag googlar på den hittar jag "bara" en version med; Lennon sisters.

Dagens kryss, var i mitt tycke, i enklaste laget. Jag tycker att det roligaste med melodikrysset är att söka svar på kluriga frågor, där det inte bara är att googla rakt av. I dag har jag inte behövt googla någon gång.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg.

16 kommentarer:

 1. Dolly, eller hur..?

  SvaraRadera
 2. L 2 och L 12 Sten Nilsson

  SvaraRadera
 3. 4 grader kallt och solsken. Ingen snö. Verkar lätt melodikryss idag, åtminstone hittills. Hälsningar från Västerbotten./M

  SvaraRadera
 4. V 7 Patrik Isaksson

  SvaraRadera
 5. Du lever i det förgångna.
  Det är 2011. ;-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det Patrik Isaksson ? Ganska lätt kryss =)
  -4 grader och inge snö här i Tornedalen heller =( // Monica

  SvaraRadera
 7. Ja idag var de ett lätt krysset, flyger lite snöflingor i luften här i Svabensverk.

  SvaraRadera
 8. Laleh är så underbar. Först kände jag bara till henne från den sång hon sjöng om en val utanför Bjuröklubb i Skellefteå kommun. Jag fastnade redan där för henne./M

  SvaraRadera
 9. Önskar också dej en trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Hej på er alla och tack för era kommentarer och er hjälp till mig, andra och varandra.

  Tack för påminnelsen om att det är 2011 och inte 2010. Är något årvill efter att ha gjort underlag för nästa års församlingskollekter utifrån de kollekter vi hade 2010 och 2011...

  Jag hoppas att ni alla får en fin 2:a adventshelg.

  Krister

  SvaraRadera